frankfurt
Üzlet

Nem tudtak visszajönni az amerikai indexek

Portfolio
Az óvatos optimizmus ma is kitartott az ázsiai tőzsdéken, ezzel szemben viszont Európában vegyesen teljesítettek a vezető indexek, a nap végére elromlott a hangulat, a magyar tőzsde is jelentősebb eséssel zárt, a Masterplastot viszont új csúcsra húzták napon belül. A tengerentúli tőzsdéken kedvezőtlen hangulat uralkodik hétfőn, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, hiszen ezen a héten 79 S&P 500 cég teszi közzé az első negyedéves beszámolóját. Az amerikai indexek mínuszban zártak.

Így zártak a vezető indexek

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Valamelyest ledolgoztak a zárás előtti órákban mutatott mínuszból az amerikai indexek, de így is mínuszban zártak. Az S&P 500 fél százalékot csökkent ma, a Nasdaq 1%-kal került lejjebb. A legkevésbé a Dow Jones szenvedte meg a napot, az ipari átlag 0,4%-ot esett ma. A Tesla a nap végére egy óra alatt fél százalékot javítva -3,3%-on zárt. Az Apple, a Netflix és az Alphabet pluszban zárt, a Netflix majdnem 1,5%-ot tudott emelkedni. Jó napja volt a Pfizernek is, a vakcinagyártó papírjainak árfolyama 2,6%-ot emelkedett. A Facebook 1,3%-ot esett.

Még mindig mínuszban

Az amerikai vezető indexek továbbra is mínuszban vannak, de már kisebbek a mínuszok, mint egy órával ezelőtt. A Dow 0,4%-os, az S&P 0,6%-os, a Nasdaq 1%-os mínuszban van. A Teslát tovább ütik, már -3,8%-nál jár.

Továbbra is mínuszban Amerika

A vezető tőzsdeindexek egyaránt visszaesést mutatnak a tegnapi szintekhez képest. A Dow Jones ipari átlag 0,58%-os mínuszban van ma, az S&P500 -0,8%-ot esett eddig. A Nasdaq -1,71%-os visszaesésével eddig a legcsúnyább mínuszt mutatja a vezető indexek közül. A Tesla továbbra is kapja a pofonokat, magyar idő szerint este 7 előtt pár perccel 3,7%-kal van lejjebb az elektromos autógyártó papírjainak ára, mint tegnap, a felkapott papírok kötül a Pfizer részvényenek árfolyama 2,6%-ot emelkedett ma eddig.

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 1,4 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek kivétel nélkül mínuszban zártak, az OTP 0,5 százalékot gyengült, míg a Mol 2 százalékot esett, a Richter 2,8 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 1 százalékos mínuszban zárt.

bux

Gyenge kezdés Amerikában

Eséssel nyitottak a tengerentúli tőzsdék, a Dow 0,2 százalékos gyengülése mellett, az S&P 500 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,3 százalékot esett. A befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek ma, a Coca-Cola a vártánál jobb árbevétel és profitszámokat közölt, amelyet kedvezően fogadtak a befektetők, a részvény árfolyama 1 százalékot emelkedett. Egy másik amerikai blue chip, az IMB a piaczárás után teszi közzé gyorsjelentését, a hét további részében pedig olyan cégek jelentenek, mint a Netflix, a Johnson & Johnson, az Intel, és a Honeywell.

dow

Ralizik a Masterplast

Új csúcsra emelkedett ma a Masterplast árfolyama, napon belül 3170 forinton is járt a jegyzés, ami pénteki záróárhoz képest 9,3 százalékos emelkedésnek felel meg, viszont erről a szintről jött egy visszahúzás.

masterplast

Forgalom tekintetében ma nem beszélhetünk kiemelkedő napról, a Masterplast jelenleg a 4. legforgalmasabb részvény a magyar tőzsdén, a maga 309,3 millió forintos forgalmával.

A Masterplast ma messze a legjobban teljesítő részvény a hazai BUX Indexben, melynek árfolyama egyébként 0,6 százalékos mínuszban van jelenleg, elsősorban a blue chipek gyenge teljesítménye miatt.

Esés jöhet Amerikában

Eséssel indulhat a hét a tengerentúli tőzsdéken, a határidős indexek állása alapján a Dow és az S&P 500 is 0,3 százalékkal kerülhet lejjebb, míg a Nasdaq 0,4 százalékos mínuszban nyithat. Az előjelek alapján tehát úgy néz ki, hogy ma kisebb visszahúzás jön a múlt pénteki csúcsok után, amikor is a Dow és az S&P 500 is új csúcson zárt, a Nasdaq pedig történetének 2. legmagasabb zárását könyvelte el.

dow

Vegyes a kép Európában

A délután első felére ráfordulva vegyes a kereskedés képe az európai tőzsdéken, a BUX továbbra is mínuszban jár. Egyedi részvények tekintetében jól teljesít az ABN AMRO, miután a holland bank vállalta, hogy 480 millió eurós bírságot fizet egy pénzmosással kapcsolatos bűnügyi nyomozás rendezése érdekében. A Danske Bank árfolyama ezzel szemben 1,5 százalékkal csökkent, miután a dán bank vezérigazgatója, Chris Vogelzang lemondott azt követően, hogy a holland hatóságok gyanúsítottként nevezték meg az ABN Amro ügyében.

Érdemes bitcoint venni a hétvégi megcsúszás után?

Hatalmas esés zajlott le a hétvégén a kriptodevizák piacán. Ennek mértéke elsőre ijesztőnek tűnhet, de visszanézve a grafikonokon számtalan olyan hasonló zuhanás látunk, amely még nem jelentett veszélyt a trendre nézve, és ami után folytatódott a diadalmenet. A mostani esés után sem kell még keresztet vetni a főbb kriptoeszközökre, ugyanakkor egyre több szürke felhő is megjelenik a spekulánsok feje felett, ami azt jelzi: ha folytatódik is a hosszútávú trend, mostantól kockázatkezelési szemszögből egyre nehezebb dolguk lesz. A technikai elemzés segítségével megnéztük, hogy mennyire.

Tovább a cikkhez

Kiderült, hogy mennyi osztalékot fizet az Alteo

Közgyűlés tartott az Alteo, a közgyűlés hatáskörébe tartozó ügyekben a társaság igazgatósága döntött. Többek között a tavalyi eredményre fizetendő osztalék mértékét is meghatározták, amely részvényenként bruttó 24 forint.

Tovább a cikkhez

Orbán Viktor ellenzi, a befektetők imádják az európai szuperkupát

12 futballklub részvételével elindítanák az Európai Szuper Ligát, amely az európai nagycsapatoknak a mostaninál magasabb bevételeket nyújthatna. Az érintett csapatok közül a Manchester United és a Juventus is tőzsdén jegyzett, az árfolyamok alakulása alapján a befektetők örülnek a klubok tervének.

Tovább a cikkhez

Lefordult a magyar tőzsde

A délelőtt második felére lefordult a magyar tőzsde, ami elsősorban annak tudható be, hogy gyengén teljesítenek ma a hazai nagypapírok, egyedül a Mol tud ma emelkedni. A midcapek közül ezzel szemben több is erős ma, a Masterplast a 4. legforgalmasabb részvény ma a magyar tőzsdén és jelenleg is történelmi csúcsa közelében jár az árfolyam.

A Toyota is belelendül az elektromos autók gyártásába, bemutatta új modelljét

Új elektromos autót mutatott be ma a Toyota, amely az első olyan modell, amit a kifejezetten az elektromos autók gyártására kialakított e-TNGA nevű platformján hozott létre a gyártó. A tervek szerint a bZ4X majd 2022 közepétől lesz kapható világszerte, de 2025-ig még számos új terméket mutatna be a cég, így a Toyota is belelendül az elektromosautó-gyártásba.

Tovább a cikkhez

Felfelé kapaszkodik Európa

Javarészt emelkednek az európai tőzsdék a nyitás után, a DAX 0,3 százalékos erősödése mellett, a CAC 0,2 százalékkal került feljebb, míg a FTSE 100 0,1 százalékot esett. A milánói börze stagnál, míg a spanyol tőzsde 0,2 százalékot erősödött. Ezzel egyébként a német tőzsde új történelmi csúcson nyitott. A részvénypiacokon az elmúlt időszakban jó volt a hangulat, ami részben a vártnál jobb vállalati gyorsjelentéseknek volt köszönhető, illetve az azzal kapcsolatos várakozásoknak, hogy a monetáris politika hosszabb távon is laza lesz, továbbá a vakcinaprogram haladása is optimizmusra adhat okot.

dax

Újraindul az őrület? Bekeményít a GameStop-rali vezére

A wallstreetbets-es körökben Roaring Kittyként elhíresült Keith Gill a múlt hét végén 500 darab pénteken lejáró opciós szerződést hívott le, amivel 50 000 GameStop részvényhez jutott részvényenként mindössze 12 dolláros áron. Az opciós ügyleten kívül 50 000 újabb papírt is vásárolt Gill, ezzel a teljes kitettségét 200 000 részvényre növelve, aminek értéke jelenleg több, mint 30 millió dollár.

Tovább a cikkhez

Emelkedik a magyar tőzsde

Emelkedik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,2 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek felemásan teljesítenek, az OTP 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a Mol 0,6 százalékot emelkedett, a Richter 0,9 százalékot erősödött, a Magyar Telekom pedig múlt pénteki záróértéke közelében indítja a napot.

bux

Rekordárbevétel és eredmény az Akko leányvállalatánál, a Neo Property Services-nél

Rekordszintű, 23,5 milliárdos árbevétellel és 1,7 milliárd forintos adózás előtti eredménnyel zárta a 2020-as évet az Akko Invest által néhány hónapja felvásárolt Neo Property Services. A magyar ingatlanüzemeltetői és szolgáltatói piac szempontjából meghatározó vállalat a tavalyi év után közel 1,5 milliárd forintos osztalékot fizet, mely már teljes egészében az Akko Invest csoporthoz kerül.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel indulhat a hétfői kereskedés Európában

  • A vezető amerikai részvényindexek emelkedéssel zártak múlt pénteken: a Dow Jones 0,5 százalékkal, az S&P 500 0,4 százalékkal, míg a Nasdaq 0,1 százalékkal került feljebb. Ezzel mindhárom index új csúcsra tudott emelkedni. Ebben részben az is szerepet játszott, hogy csütörtökön számos kedvező gazdasági adat érkezett az Egyesült Államokban, javult a kiskereskedelem és a feldolgozóipar teljesítménye is, míg a heti új segélykérelmek száma jelentősen visszaesett.
  • Az ázsiai piacokon többnyire jó hangulat volt ma, a japán Nikkeit leginkább a csapkodás jellemezte, miután a japán miniszterelnök a hétvégén Joe Bidennel találkozott. A sanghaji tőzsde 1,1 százalékkal került feljebb, míg a hongkongi index 0,7 százalékot emelkedett. Ázsia más részein is jó volt a hangulat, a dél-koreai Kospi 0,4 százalékot emelkedett, míg a szingapúri tőzsde 0,2 százalékkal került feljebb.
  • A határidős amerikai részvényindexek mérsékelten esnek, egyedül a Nasdaq van kis pluszban, míg a határidős DAX 0,2 százalékos erősödést vetít előre a hétfői piacnyitásra.
  • Hétfőn nem történik idehaza említésre érdemes adatközlés, ettől még fontos a mai nap. Ma nyitnak ki az általános iskolák Magyarország, amellyel a koronavírus ellen hozott intézkedések lazításának újabb szakaszába lépünk. Ha a lazítás megjelenik a járványgörbén, annak gazdasági vonatkozású következménye is lehet, de egy ilyen bizonytalan valószínűségű esemény bekövetkezte nélkül is jelentősen változik sok család élete a mai naptól.
  • Az olaj árfolyama 0,3 százalékkal került lejjebb, a Brent típus ára így hordónként 66,7 dollár, míg a WTI típus 63 dolláron áll.
  • A forint nem mutat érdemi elmozdulást ma reggel, egy euró ára jelenleg 361,2 forint, míg egy dollárért 301,8 forintot kérnek.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Ralph Orlowski/Getty Images

frankfurt
görög santorini getty stock
Procida Olaszország sziget
mcdonalds gyorsétterem
london_shutter-20170512
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
frankfurt