waberers
Üzlet

Új igazgatósági tagok a Waberer'snél

Portfolio
A tulajdonosi struktúraváltozáson átesett Waberer’s új igazgatósági tagjaként üdvözölheti Wáberer Györgyöt, Czéh-Tóth Márkot és Kovács Andrást – megválasztásukra a társaság 2021. április 19-ei közgyűlésén került sor.

Az április 19-i közgyűléssel sor került a Waberer’s tulajdonosi struktúra váltásának utolsó lépésére, az új igazgatóság megválasztására. Az igazgatóság tagjait, Wáberer Györgyöt, Czéh-Tóth Márkot és Kovács Andrást az új nagy tulajdonosok, az Indotek csoport és a High Yield Zrt jelölték.

Az új igazgatóság egyúttal megköszönte és elismerte a leköszönő igazgatóság munkáját, kiváltképpen a 2020-ban indított transzformációs programot, amelyet a nemzetközi fuvarozási piacon bekövetkező drasztikus változások tettek szükségessé.

A vállalatnál az elmúlt időszakban nemcsak a tulajdonosi és az igazgatósági tanács tagjait illetően történt változás: Erdélyi Barna vezérigazgató irányítása alatt a cég működési portfóliója is új alapokra helyeződött. A nemzetközi fuvarozási üzletág stratégiai átalakítása az utolsó negyedéves eredmények alapján sikeresnek mondható.

Az Indotek Csoport számára a Waberer’s-be történő befektetés stratégiai lépés. A két cég között számos szinergia van, amelyekből mindkét csoport – kölcsönösen – csak profitálni tud a jövőben. A menedzsment maximális támogatásunkat élvezi, hiszen a Waberer’s csoport bizonyította, hogy a megkezdett átalakulási folyamatok sikeresek, ezt pedig tovább kell erősíteni

– mondja Jellinek Dániel, az Indotek Csoport vezérigazgatója.

A Waberer’s csoport tulajdonosi struktúrája:

A részvények 26,8 százaléka egyéb lakossági és intézményi befektetők tulajdonában van, a Trevelin Holding (az Indotek Csoport tagja) 30,99 százalékos, az MHB Optimum Zrt. 21 százalékos, míg a High Yield Vagyonkezelő 20 százalékos tulajdonos a Waberer’s-ben, a saját részvények aránya 1,21 százalék.

A Waberer's árfolyama idén 14,4 százalékkal került feljebb.

wabi

Címlapkép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

GettyImages-1211246431 (3)
koronavirus
melinda gates
Kásler Miklós FB
ever given
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Összefoglaljuk a befektetési termékeket
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
GettyImages-1211246431 (3)