opus_építőipar_daru
Üzlet

Nagyot emelkedett az Opus, a magyar tőzsde legjobban teljesítő papírja ma

Portfolio
Nagyot emelkedett ma a nyitást követően az Opus Global árfolyama, jelenleg közel 5 százalékos pluszban áll a papír, amivel a nap nyertese a magyar tőzsdén és a negyedik legforgalmasabb részvény. Az emelkedés mögött a vállalat tegnap este közzétett éves jelentése állhat, amelyben bevétel és EBITDA szintjén is jelentős növekedéséről számolt be a cég.

Növelni tudta bevételei a járványhelyzet ellenére az Opus Global 2020-ban, miután a stratégiai üzletágak közül mind az ipari termelés, mind a mezőgazdaság és élelmiszeripar jelentősebb bevételnövekedésről számolt be, ellensúlyozva a járvány által súlyosan érintett turizmus szegmens bevételcsökkenését.

A 10 százalékos bevételnövekedés mellett az EBITDA szintjén jelentős, 32 százalékos nyereségnövekedést ért el a holdingcég.

Bár az üzemi eredmény mínuszos lett, ez részben a korábbi apportokon elszámolt értékcsökkenésnek tudható be. A mínuszos adózott eredményben pedig nagy szerepe volt, hogy jelentős veszteséget könyvelt el a vállalat pénzügyi eredmény soron – derült ki az Opus tegnap este közzétett éves beszámolójából.

Az Opus által közzétett közgyűlési előterjesztésekből az is kiderül, hogy a tavalyi év után nem fizet osztalékot a cég, ami nagy meglepetést nem okozott, így nem valószínű, hogy a mai árfolyammozgást befolyásolta volna.  

Úgy tűnik, hogy a számokat pozitívan értékelik a befektetők, az Opus részvényeinek árfolyama közel 5 százalékot emelkedett a ma reggeli kereskedésben, amivel a BÉT legjobb teljesítményt mutató részvénye ma. Az Opus a negyedik legforgalmasabb papír ma a magyar tőzsdén az OTP, a Mol és a Richter után és valamivel az átlag feletti a részvények forgalma.

opusforgalolm

Az Opus árfolyama idén 12 százalékot esett, így még a mai emelkedéssel együtt is jelentősen alulteljesítő a magyar tőzsdén, a BUX index ugyanis 1,5 százalékot erősödött az év eleje óta.

Kereskedés OPUS-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
GettyImages-1211246431 (3)
koronavirus
melinda gates
Kásler Miklós FB
ever given
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
Online előadás
Összefoglaljuk a befektetési termékeket
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
GettyImages-1211246431 (3)