Előfizetői tartalom

Elbukott az európai klubfoci forradalma, nagy hullámokat vetett a tőzsdén is

Portfolio
Egy hete jelentették be, hogy 12 európai top futballklub külön tornát hozna létre, az Európai Szuperligát (ESL), amellyel alaposan felforgatnák az európai klubfutballt, sokak szerint örökre megváltoztatva azt, leginkább a kisebb csapatok kárára. A kezdeményezés azonban gyakorlatilag kevesebb, mint három napot élt, miután a szurkolók, a politika, az UEFA, a FIFA, a kisebb klubok, és az érintett csapatok számtalan edzője, játékosa is vehemensen ellenezte a szuperliga létrehozását. Az eseményekre a befektetők is reagáltak, a szuperliga bejelentésére szárnyalt a tőzsdén jegyzett focicsapatok részvényárfolyama, ahogy viszont darabjaira hullott az ESL, jött az árfolyamok esése.

Múlt hét vasárnap robbant a bomba az európai klubfutballban, amikor néhány lap megszellőztette, hogy 12 európai top csapat otthagyná a Bajnokok Ligáját, és létrehozna egy szuperligát. Éjfél után nem sokkal a 12 érintett klub közös közleményt adott ki az Európai Szuperliga megalapításáról. Az új sorozatban a következő 12 klub vett volna részt: Barcelona, Real Madrid...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés