Előfizetői tartalom

Erős negyedévet zárt az OMV, túladnának a töltőállomásaik egy részén

Portfolio
Erős negyedévet zárt az OMV, és részben felülteljesítette az előzetes elemzői várakozásokat. Ez nagyban köszönhető az egyre magasabb olajáraknak, amelyek sokat lendítettek a kutatás-termelés üzletág eredményén, de kiválóan teljesített az új műanyaggyártással foglalkozó szegmens is, amelynek része a Borealis osztrák vegyipari cég. Emellett pedig eladná a társaság a szlovéniai töltőállomásait is, amelyekre már meg is érkeztek az első ajánlatok.

Az OMV tavalyi utolsó negyedéve még viszonylag gyengén alakult, ami a koronavírus-járványnak volt köszönhető elsősorban, de már akkor is voltak biztató jelek, mivel bejelentette a társaság, hogy 6 százalékkal megemeli az osztalék mértékét 1,85 euróra részvényenként. Ez pedig magabiztosságra utaló jel volt. Az első negyedéves eredmények pedig alá is támasztották ezt:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés