Előfizetői tartalom

Nincs védettségi igazolványa a vendégednek? Mától akár 3 millió forintra is megbüntethetnek

Portfolio
A Magyar Közlönyben tegnap megjelent 215/2021. kormányrendelet szerint mától 200 ezer forinttól 3 millió forintig terjedő bírsággal és egy évre szóló bezárással is sújthatók azok a szálláshelyek, amelyeken védettségi igazolvány nélküli vendégek tartózkodnak (kivéve ezek kiskorú kísérőit) vagy ahol zenés, táncos eseményre, illetve 10 feletti családi vagy magánrendezvényre kerül sor. Hasonló szigor várhat rájuk akkor is, ha védettségi igazolvány nélküli alkalmazottaik maszk nélkül szolgálják ki a vendégeket.

A rendelet értelmében koronavírus ellen védett személynek számít az érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező, azt felmutató személyeken túl az is, aki olyan állam által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amelyét Magyarország elismeri és ennek tényét a külügy- és belügyminiszter rendeletben megállapította, és ezt az igazolás bemutatásával igazolja....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés