Előfizetői tartalom

Újabb álompár válik, dollármilliárdos vagyont kell majd felosztani

Portfolio
Bill Gates, a Microsoft társalapítója és korábbi vezérigazgatója, valamint felesége, Melinda French Gates tegnap jelentette be a Twitteren, hogy 27 évnyi házasság után elválnak, a döntés azonban nem jelent teljes szakítást, a filantrópia területén továbbra is együtt fognak dolgozni. Egyelőre nem ismert az, hogy a pár hogyan osztja fel a vagyonát, hogy kötöttek-e házassági szerződést, de a vagyon mérete miatt a felosztás valószínűleg a történelem egyik legnagyobb válási megállapodása lesz. Bill Gates vagyonának egy részét a Microsoftban lévő részesedése adja, a vállalat részvényeinek 1,37 százalékát birtokolja, amelyek értéke több mint 26 milliárd dollár.

Válik a világ egyik leggazdagabb embere "Miután sokat gondolkodtunk és sokat dolgoztunk a kapcsolatunkon, úgy döntöttünk, hogy véget vetünk a házasságunknak" - írta Bill és Melinda Gates a közleményben, amelyet Bill Gates tweetelt ki. "Az elmúlt 27 év alatt három elképesztő gyermeket neveltünk fel, és egy olyan alapítványt építettünk, amely világszerte azon dolgozik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái