Előfizetői tartalom

Újabb álompár válik, dollármilliárdos vagyont kell majd felosztani

Portfolio
Bill Gates, a Microsoft társalapítója és korábbi vezérigazgatója, valamint felesége, Melinda French Gates tegnap jelentette be a Twitteren, hogy 27 évnyi házasság után elválnak, a döntés azonban nem jelent teljes szakítást, a filantrópia területén továbbra is együtt fognak dolgozni. Egyelőre nem ismert az, hogy a pár hogyan osztja fel a vagyonát, hogy kötöttek-e házassági szerződést, de a vagyon mérete miatt a felosztás valószínűleg a történelem egyik legnagyobb válási megállapodása lesz. Bill Gates vagyonának egy részét a Microsoftban lévő részesedése adja, a vállalat részvényeinek 1,37 százalékát birtokolja, amelyek értéke több mint 26 milliárd dollár.

Válik a világ egyik leggazdagabb embere "Miután sokat gondolkodtunk és sokat dolgoztunk a kapcsolatunkon, úgy döntöttünk, hogy véget vetünk a házasságunknak" - írta Bill és Melinda Gates a közleményben, amelyet Bill Gates tweetelt ki. "Az elmúlt 27 év alatt három elképesztő gyermeket neveltünk fel, és egy olyan alapítványt építettünk, amely világszerte azon dolgozik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés