Előfizetői tartalom

Komoly mérföldkő: több száz amerikai bankhoz megérkezhet idén a bitcoin

Portfolio
A CNBC értesülései szerint a bitcoin rövidesen újabb lépést tehet a mainstream elfogadás felé: a NYDIG kripto-letétkezelő cég és a Fidelity National Information Services (FIS) közreműködésével egyes amerikai bankok ügyfelei hamarosan első ízben vásárolhatnak, tarthatnak és adhatnak el bitcoint a meglévő számláikon keresztül, akár nagyon kis összegben is. A FIS egyik felsővezetője szerint ahogy több száz kisebb bank csatlakozik a programhoz, az olyan óriások, mint a JPMorgan Chase és a Bank of America is komoly nyomás alá kerülhetnek, hogy kriptodevizákat kínáljanak lakossági banki ügyfeleiknek.

Lépéskényszerben a bankok A NYDIG a New York-i Stone Ridge vagyonkezelő leányvállalata, a cég egy fintech óriással, a Fidelity National Information Services-szel (FIS) kötött nemrég partnerséget, aminek keretein belül a tervek szerint lehetővé fogják tenni a programba jelentkező amerikai bankok számára, hogy bitcoint kínáljanak az ügyfeleiknek. Patrick Sells, a NYDIG banki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés