Előfizetői tartalom

Koronavírus: Már egy oltás után is nagyon hatékony a Moderna-vakcina a fiataloknál

Portfolio
Szinte csak a koronavírus-vakcinából volt bevétele az első negyedévben a Modernának és a cég története során először könyvelt el nyereséget – derül ki a társaság ma közzétett gyorsjelentéséből. A vállalat a negyedéves számokkal együtt azt is közölte, hogy az mRNS alapú koronavírus-vakcinája már egy oltás után 96 százalékos hatékonyságot mutat a 12-17 évesek körében a klinikai teszteken.

Míg az előző év azonos időszakában még csak 8 millió dolláros bevétele volt az amerikai biotechnológiai cégnek, 2021 január-márciusában 1,9 milliárd dollárra ugrott a teljes bevétele, ebből 1,7 milliárd dollár adott az mRNS-alapú koronavírus-vakcinája - derül ki a cég első negyedéves gyorsjelentéséből. Az idei lehet az első év, amikor milliárdos nagyságrendű bevételt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés