Előfizetői tartalom

Adóreform a kriptodevizáknál: nagy változások jönnek Magyarországon

Portfolio
Nagy bejelentést tett tegnap a Varga Mihály a kriptodevizákat illető adózással kapcsolatban, hiszen a pénzügyminiszter többek között azt is bejelentette, hogy a kriptodevizákból származó jövedelmek kifehérítése érdekében a 26,5 százalékos jelenlegi adóteher 15 százalékra csökkenhet, ez pedig több milliárd forintot hozhat a költségvetésnek, részben az adóelkerülés csökkentése révén.

Fájdalmas a mostani adórendszer a kriptobefektetőknek A jelenlegi szabályok alapján – eltérő törvényi rendelkezés hiányában –a kriptovaluta átruházásakor keletkező jövedelem egyéb jövedelemként viseli a közterheket, így az után 15 százalék személyi jövedelemadót és 15,5 százalékos mértékű szociális hozzájárulási adót is kell fizetni. Amennyiben a jövedelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés