btc
Üzlet

Buy the dip? Alaposan bevásárolt bitcoinból ez a szoftvercég

Portfolio
Az  üzleti intelligenciával és mobil szoftverfejlesztéssel foglalkozó MicroStrategy részvénye 2,7 százalékot esett a mai kereskedés első órájában, a kereskedés előtti adatok alapján azonban ennél jóval nagyobb mínuszra lehetett számítani. Az esés annak tudható be, hogy a szoftvercég figyelemreméltó bitcoin-kitettséggel rendelkezik, a kriptodeviza pedig komoly zuhanást szenvedett el Elon Musk twitteres aktivitásának köszönhetően. A relatíve alacsony bitcoin-árfolyamot újabb vételi lehetőségként értelmezte a szoftvercég, mintegy 15 millió dollár értékben be is vásároltak a kriptodevizából.

Még február elején írtunk a MicroStrategyről,  az üzleti intelligenciával és mobil szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég tavaly nyáron nagyot húzott azzal, hogy a készpénzállományának egy jelentős részét bitcoinná konvertálta. A vállalat azóta sem állt le, folyamatosan veszik tovább a kriptopénzt - úgy néz ki, hogy

a Tesla-cégvezér generálta káoszra is vételi lehetőségként tekintenek a cégnél.

A vállalat ugyanis ma 15 millió dollárt költött összesen 271 bitcoin megvásárlására, coinonként átlagosan 55 387 dolláros áron. A vállalat közölte, hogy jelenleg mintegy 91 850 bitcoin van a birtokukban, amelyet 2,24 milliárd dollárért vásároltak, bitcoinonként 24 403 dolláros átlagáron.

A MicroStrategy részvényárfolyama a bitcoin szárnyalásával szinkronban került feljebb és feljebb tavaly november vége és az idei év februárja között, a csúcspont óta azonban közel 60 százalékot zakózott eddig az árfolyam. Ám ezzel együtt is idén 36,1 százalékos a plusz a részvénynél.

microrr

Ami pedig a bitcoin árfolyamát illeti, az egyébként is kimondottan rossz tőkepiaci hangulat a bitcoinnak sem kedvezett, de ha ez nem lett volna elég, Elon Musk a ma hajnali twitteres kiírásával gondoskodott róla, hogy alaposan bezuhanjon a jegyzés.

A Tesla-cégvezér aggodalmát fejezte ki a kriptodeviza környezetromboló hatásával kapcsolatban, és kijelentette, hogy a mostani technológia mellett nem fogják elfogadni fizetőeszközként a bitcoint a Teslánál. A bejelentés hatására komolyat zakózott az árfolyam, jelenleg az 50 000 dolláros szint körül mozog a jegyzés.

btc

Címlapkép: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

burn
forint bankjegy
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock
pleschinger gyula
frankfurt
balaton nyár hőség
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Mikor melyik indikátort használjuk?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
burn