Előfizetői tartalom

Korrigáltak a méretes zuhanás után az amerikai tőzsdék

Portfolio
A tegnapi jelentős lefordulást követően ma emelkednek a vezető amerikai részvényindexek, följebb került az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq is. Az egy nappal korábbi eséseket a vártnál messze magasabb inflációs adat váltotta ki, több mint 10 éve nem volt ilyen magas áremelkedés. Az amerikai jegybank egyelőre nem mutatta az aggodalom jeleit, úgy gondolják, hogy átmeneti hatásról lehet szó. Az ázsiai piacokra is átragadt a rossz hangulat és gyenge teljesítmények voltak láthatóak, és Európában is komoly eséssel indult a nap, de itt is javul a kereskedési hangulat és csökkennek a mínuszok.

2021. május 13. 22:22 Megosztás Szép lett a zárás Sikerült megtartaniuk a zárásig az előnyüket az amerikai részvénypiacoknak. A Dow Jones végül 1,3%-os pluszban fejezte be a napot, az S&P 500 index 1,22%-kal került feljebb, a Nasdaq 0,72%-ot nyert. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés