Előfizetői tartalom

Meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, szárnyal az OTP

Portfolio
Gulyás Gergely a mai Kormányinfón erősítette meg, hogy a hitelmoratórium június 30-a helyett augusztus 31-éig marad fenn jelenlegi formájában. Ez ugyan alapvetően nem jó hír a bankoknak, mivel bevételkiesést okoz, ugyanakkor a meglévő hitelekre kevesebb céltartalékot kell képezni, és felkészülési időszakot is ad a szeptemberben várható új szabályokra. Az OTP árfolyama pedig alaposan megemelkedett a híreket követően, amit az is segíthet még, hogy az MNB már akár júniusban is kamatot emelhet, ami magasabb profitot eredményezhet, és a régió más országaiban is előfordulhat monetáris szigorítás. Emellett a magyar GDP-adatok is kedvezően alakultak az első negyedévben, és Magyarország a beoltottság terén is jól áll, ezek pedig mind várhatóan magasabb gazdasági és hitelezési aktivitást vetítenek előre.

Az OTP árfolyamának mai emelkedését több tényező is segíti: Hitelmoratórium meghosszabbítása: A hitelmoratóriummal kapcsolatos vitában ugyan nem tudja a kormány a bankok álláspontját támogatni, azt a kormány mindenféleképpen a jelenlegi szabályok szerint fogja meghosszabbítani augusztus 31-ig. Ezt követően is szeretné a kormány, ha lenne olyan, hosszabb átmeneti időszak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés