Előfizetői tartalom

Miért volt ekkora zuhanás a kriptovalutáknál?

Portfolio
Masszív eladási hullám söpört végig a hét közepén a kriptovaluták piacán, a vezető kriptoeszközök árfolyama néhány óra leforgása alatt 10-40 százalékot esett, több százmilliárd dollárral csökkent a kriptopiac összesített piaci értéke. A kedélyek azóta valamelyest megnyugodtak, de a vezető kriptovaluták árfolyama most jóval alacsonyabban áll, mint egy hete. A heves esés egyik legfontosabb kiváltó oka az volt, hogy három kínai pénzügyi szabályozó hatóság újra figyelmeztette az ellenőrzése alá tartozó pénzügyi szolgáltatókat, hogy ne nyújtsanak kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatásokat. A világsajtóban többféle értelmezés is megjelent a friss kínai tiltásokkal kapcsolatban, alaposabban megvizsgálva a mostani bejelentést úgy tűnik, arról van szó, hogy tovább konkretizálták azoknak a szolgáltatásoknak a körét, amelyek tiltás alá tartoznak. Összességében az látszik, hogy a világ egyik legnagyobb nemzetgazdaságában, a globális kriptobányászat és a lakossági kriptobefektetések szempontjából is meghatározó Kínában nem a legalizálás, hanem a további szigorítás, tiltás irányába mutatnak a jelek, emiatt ijedhettek meg a befektetők, ezért a heves tőzsdei reakció.

Pánik A bitcoin árfolyama már közel egy hónapja esik, ami egymás után nyomás alá helyezte más kriptovaluták árfolyamát is, az esés szerdán gyorsult be, miután Kínában három pénzügyi szabályozó hatóság újra figyelmeztette az ellenőrzése alá tartozó pénzügyi szolgáltatókat, hogy ne nyújtsanak kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatásokat. A tiltás hírére pánikszerű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés