Előfizetői tartalom

A Pfizer koronavírus-vakcinája csak a kezdet? Hamarosan jöhet az oltás a rák ellen

Portfolio
Lassan kijelenthetjük, hogy a koronavírus forradalmasította az oltóanyagok fejlesztését és kutatását, elsősorban az mRNS-vakcináknak köszönhetően. A világ első alkalmazott mRNS-vakcinái a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett Comirnaty koronavírus-vakcina, valamint a Moderna covid-vakcinája. A két oltóanyag rekordidő alatt eljutott a laboratóriumból az emberek karjába, egy éven belül lezajlott a fejlesztés, a klinikai tesztelés és az engedélyeztetés. De nem áll meg a dolog a koronavírus-vakcináknál, készülnek még más betegségek ellen is mRNS-vakcinák, ígéretesek például az onkológiai fejlesztések - olvasható a World Economic Forumon megjelent cikkben.

A klinikai tesztek alapján az mRNS-vakcinák biztonságosak és magas a hatékonyságuk számos betegség ellen, ráadásul nagyon gyorsan előállíthatók, ezen tulajdonságainak köszönhetően pedig elhozhatják a vakcinagyártás egy új korszakát. Gyakorlatilag bármi ellen bevethető lehet, ha megvan a technológia, hiszen még élő sejtek sem szükségesek hozzá és könnyebb őket legyártani...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái