Előfizetői tartalom

Bankrészvények a világból, ahol továbbra is csörgedezik a pénz

A bankpapírok nem tartoztak a válság során a befektetők kedvencei közé. A tavalyi hirtelen lezárások során a piac tömeges hitelbedőlésektől félt, ami a rendszerben lévő komoly tőkeáttétel miatt nagyon nagy kockázatot jelentene a pénzügyi szektorra. A fellendülés során sem került igazán a célkeresztbe ez a szegmens, mert sokan attól tartottak, hogy a kilábalás hosszan elhúzódik, így a finanszírozási igény is relatíve alacsony marad. Végül a stimulusoknak és a nyugati világban viszonylag gyors eredményeket felmutató oltási programoknak köszönhetően egyik félelem sem igazolódott be. Az idei év első negyedévében felbukkanó rotáció miatt végül a bankok is a befektetők fókuszába kerültek, és mostanra technikai elemzés szemszögéből a legígéretesebbek közé tartoznak. Nem mindegy azonban, hogy a globális piacot elnézve melyik régióból, mely papírokat választjuk ki. Megnéztük a legnagyobb nevek közül országonként egyet, ahol valamilyen érdekes alakzat, vagy erős trend mutatkozik. Persze ezek a bankok általában globális jelenléttel büszkélkedhetnek, ám székhelyük, beágyazottságuk szempontjából mindig van egy anyaország, csak úgy mint például az olyan regionális szereplők esetén, mint az Erste vagy az OTP.

Citigroup - Egyesült Államok

A Citigroup a világ hetedik legnagyobb bankja piaci értéket, és tizenegyedik mérlegfőösszegét tekintve. Ennek megfelelően a részvény piacáról is hiányoznak a vad mozgások és kezelhetetlen szintű volatilitás. Ettől függetlenül a kockázat átlagosnak mondható, és a papírnál időről időre megjelennek a disztribúciók, főleg a túlvett szinteken. Most sem vagyunk ettől messze és pár napja nagy erőkkel lökték vissza az ellenállás alá az árfolyamot, de ahogy idén lenni szokott, az óvatosan visszamászott. A volatilitás ugyanakkor ettől az egyetlen mozzanattól nem ugrott meg és valószínűsíti, hogy júniusban komolyabb elmozdulás következhet.

  • Támasz: 75; 70; 57,5
  • Ellenállás: 79
  • Kockázat: 46,3 (átlagos)
  • Értékelés: 71,1 (pozitív)
Citi

Royal Bank of Canada - Kanada

Erről szól még a cikk:

  • Kanada egyik legnagyobb bankpapírja durván túlvett
  • Sok éves hátrányt kezdett el ledolgozni egy ikonikus német pénzintézet
  • Lendületben a franciák üdvöskéje
  • Nagyon fontos és régi ellenállást ostromolhat egy ismert spanyol bankrészvény
  • Gyönyörű trend a déli féltekéről

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés