Előfizetői tartalom

Már látszik a globális chiphiány vége

Portfolio
Az elmúlt hónapok egyik forró témája volt a globális chiphiány, és itt már régen nem csak az autóiparról van szó, mint a folyamat kezdetén, amikor az volt a sztori, hogy miközben a pandémia miatt az autógyártás alaposan visszaesett, ezért a chipgyártók más iparágak igényeit, például az okostelefonokat, laptopokat és játékkonzolokat gyártó vállalatok chipkeresletét kezdték el kielégíteni, majd amikor visszatértek az autógyártók, hirtelen nem tudták lereagálni a keresletet a chipgyártók. Mostanra többek között az autók, az okostelefonok, a szórakoztató elektronikai termékek vagy akár a konyhai robotgépek, mosógépek gyártását is nehezíti, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő volumenben chip az elkészítésükhöz. Most a Logitech vezérigazgatója beszélt arról, meddig tarthat még a globális chiphiány.

A Logitech vezérigazgatója, Bracken Darrell egy svájci gazdasági lapnak, a Finanz und Wirtschaftnak nyilatkozva elmondta, hogy a félvezetők globális hiánya három-hat hónapig is eltarthat, egyes iparágakban pedig akár egy évig is fennállhat a hiány. "Másokhoz hasonlóan mi is megéreztük a hiányt, de jól tudtuk tompítani a hatásait" - mondta Darrell a pénteken megjelent cikkben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés