Előfizetői tartalom

Az OTP egy igazi bulldog, most nem eresztette el a zsákmányát

Szlovéniában vesz bankot az OTP, nem is kicsit, a Nova KBM-mel az OTP az ország vezető bankja lesz. Ha stimmelnek a lapértesülések, akkor 2015-ben egyszer már próbálkozott ott az OTP, akkor nem sikerült, most viszont a magyar bank lett a befutó. Vételárat nem mondtak, de nagyon olcsó nem lehetett Szlovénia második legnagyobb, szép profitot termelő bankja, az egymilliárd euró közel lehet a valósághoz, azzal történelminek mondható a felvásárlás. Néhány gondolat, ami eszembe jutott a szlovén bankvásárlásról.

As expected Régiós gazdasági lapok egyre sűrűbben írtak az OTP esetleges bankvásárlásáról az elmúlt hónapokban, azok alapján a mostani bejelentés nem meglepő. Mint ahogy az sem, hogy lapértesüléseket, folyamatban lévő akvizíciókat az OTP sohasem kommentál. Utólag már tudjuk, hogy igazak voltak a pletykák. (és valószínűleg az üzbég sztori kifutása is hasonló lesz)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés