Portfolio signature

Történelmi csúcsokat döntöget a BUX, merre tovább? - Megkérdeztük a hazai alapkezelőket

Portfolio
Történelmi csúcsokat döntögetett a BUX index az elmúlt napokban, a nagy kérdés, hogy merre tovább? Havi rendszeres felmérésünkben ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy mit várnak a magyar piacon és melyek a kedvenc részvényeik. Elmondták véleményüket a forint kilátásairól is a profi befektetők.

Májusban erősen teljesített a magyar tőzsde, a BUX-index új történelmi csúcsra emelkedett a hónap során, amelyet végül 7,4 százalékos emelkedéssel fejezett be. A nemzetközi tőzsdéken továbbra is kedvező hangulat uralkodott, és a hazai börze teljesítményét segíthette az is, hogy az első negyedéves magyar GDP-adat a vártnál jobb lett. A hazai piac sztárja az OTP és a Masterplast volt az elmúlt hónapban.

A BUX index alakulása

A csúcsdöntések folytatódtak júniusban is a magyar tőzsdén, havi rendszerességű felmérésünkben ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket a BUX és a forint kilátásairól, valamint a kedvenc részvényeikről és a legkevésbé kedvelt hazai papírjaikról. A június elején készített felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Dialóg Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, OTP Alapkezelő.

Merre mehet a BUX?

A megkérdezett alapkezelők közül kevesebben várnak június elején jelentősebb emelkedést a BUX indexre 3 hónapos időtávon, mint egy hónappal ezelőtt, a válaszadók döntő többsége, 86 százaléka legfeljebb 5 százalékos elmozdulást vár az indexre és nem feltétlenül emelkedést. Ezzel együtt még nem mondhatjuk pesszimistának a hazai alapkezelőket, komolyabb, 5 százalék feletti esésre ugyanis senki sem számít.

A cikkünk tartalmából

  • Megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy merre mehet a BUX a történelmi csúcsok után.
  • Az előző hónaphoz képest kissé pesszimistábbak lettek a magyar részvénypiacra a válaszadók.
  • A Mol és a Graphisoft Park most az alapkezelők két kedvenc részvénye.
  • A forint kilátásairól is nyilatkoztak a hazai alapkezelők.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések