Előfizetői tartalom

Tényleg laborból szabadult ki a koronavírus? Kilenc ember kórlapját kéri ki Kínától USA

MTI
Anthony Fauci - Joe Biden jelenlegi és Donald Trump korábbi amerikai elnök járványügyi főtanácsadója - pénteken felszólította Kínát, hogy bocsássa rendelkezésre kilenc ember kórlapját a koronavírus-járvány eredetének vizsgálatához, nevezetesen, hogy állatról terjedt-e át emberre, vagy laboratóriumból szabadult-e ki a kórokozó.

A vírus eredete hevesen vitatott. Amerikai hírszerző ügynökségek még mindig vizsgálnak olyan jelentéseket, amelyek szerint a vuhani virológiai labor kutatói közül többen súlyosan megbetegedtek 2019-ben, már egy hónappal az első jelentett koronavírusos fertőzés, illetve a vírus okozta COVID-19-es betegség előtt. Kína következetesen tagadja a laboratóriumi "kiszivárgás"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés