Előfizetői tartalom

Mégis saját elektromos autót gyárthat az Apple?

Portfolio
Az elmúlt hónapokban több hír is megjelent arról, hogy az Apple valamilyen formában beszállhat az elektromos autók gyártásába, és ha nem is a hardvert, de partnerekkel legyártatott autókhoz a szoftvert szállítaná. Egy friss hír inkább azt erősíti, hogy komplett autókat gyártanak az amerikai vállalat, ugyanis bennfentesek úgy tudják, az Apple korai szakaszban lévő tárgyalásokat folytat a kínai CATL és a BYD vállalatokkal a tervezett elektromos járművéhez szükséges akkumulátorok szállításáról, írja a Reuters.

A tárgyalások még folyamatban vannak, és nem világos, hogy a CATL-lel vagy a BYD-vel létrejön-e a megállapodás, mondták az ügyet jól ismerő bennfentesek, akik szerint az Apple az Egyesült Államokban lévő gyártóüzemek építését szabta feltételül a potenciális akkumulátor-beszállítóknak. A CATL, amely nagy autógyártóknak, köztük a Teslának is szállít, a Washington...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés