Portfolio signature

Beleeszik az ether a bitcoin piacába?

Az elmúlt hetekben a bitcoin jelentős esést szenvedett el, számos támasz szintet áttörve, megszüntetve a középtávú trendet, majd nagy veszélybe sodorva még a hosszútávú trendet is. A legtöbb kriptodeviza vele tartott, többek között az ether is sokat veszített az értékéből. Egy kicsit közelebbről megvizsgálva a folyamatokat, divergenciára utaló jeleket láthatunk a két eszköz között, aminek akár hosszútávú következményei is lehetnek.

A kriptoeszközök esetén rendkívül nehéz belső értéket meghatározni, és a klasszikus fundamentális elemzés sem segít sokat. Nem véletlen, hogy a bitcoinról egyre gyakrabban írnak egyfajta digitális aranyként, tartalékolásra használt eszköznek besorolva azt. Az arany és a kriptodevizák esetén is az árazás erősen rekurzív jelleget ölt, és a dinamikusan változó nemlineáris, visszacsatolásokkal teli rendszer ténye itt még inkább igaz, mint például a részvénypiacnál.

Ez azt jelenti, hogy a hasonló eszközök árfolyama nagyon erősen függ attól hogy milyen mértékben történik meg az adaptálódás, mennyire hiszik el maguk a piaci szereplők, hogy valóban létezik belső érték. Emiatt ebben a cikkben csak a technikai elemzésnek, azaz a piaci kereslet és kínálat vizsgálatának adunk teret, a vélt vagy valós fundamentumokról külön nem esik szó.

Felülteljesítés

Erről szól még a cikk:

  • Mióta és milyen mértékű az ETH felülteljesítése.
  • Mennyi az esélye, hogy a divergencia folytatódik.
  • A nagy mozgások közepette hol érhető tetten a relatív erő.
  • Milyen jelei voltak ennek az elmúlt pár hétben.
  • Hány bitcoin és ether befektető van világszerte.
  • Hogy néz ki most a két eszköz technikai képe.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2490 forint. Az éves előfizetés díja 29845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések