Előfizetői tartalom

A rovarlárvákból gyártott étel oldhatja meg az emberiség egyik nagy problémáját

Portfolio
A klímavédelem érdekében tesznek egy lépést a „karbonmancsnyom” csökkentésére az állateledel-gyártók azzal, hogy rovarok lárvájából állítják elő az eledelekhez szükséges fehérjét. Azt is vizsgálják már, hogy az emberi fogyasztásban is fel lehet-e biztonságosan használni a rovarokból származó fehérjéket.

A rovarok emberi fogyasztásra készített ételekben való alkalmazása forró téma Európában: az Európai Bizottság egyik testülete engedélyezné új élelmiszerként forgalomba hozni a közönséges lisztbogár szárított lárvájából készült ételeket, erről pedig egy rendelettervezetet is kiadtak már. A lárva emberi fogyasztásra való engedélyezésére vonatkozó kérelmet még...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái