Előfizetői tartalom

Hamarosan bárki az egyik legnépszerűbb pénzügyi forradalmár tulajdonosává válhat

Napok kérdése és elindulhat a Wise (korábban Transferwise) részvényeivel való kereskedés a londoni tőzsdén. Az elsősorban nemzetközi pénzküldéssel foglalkozó fintech nem hagyományos IPO-val megy majd a tőzsdére, mert elérhető árazáson szeretnék a részvényeiket a piacra bocsátani, illetve szeretnék, ha az ügyfeleik is befektetővé válnának, ezért egy OwnWise nevű programot is elindítanak ezzel a céllal – mondta el a Portfolio-nak Kristo Käärmann, a Wise társalapító-vezérigazgatója. A fintech-vezér arról is beszélt, hogy nem terveznek bankká válni, de a cég folyamatosan terjeszkedik földrajzilag és termékek tekintetében is.

Portfolio: Miért döntöttek úgy, hogy tőzsdére viszik a Wise-t? Kristo Käärmann: 2011 óta az a küldetésünk, hogy a határok nélküli pénzmozgatást lehetővé – azonnalivá, kényelmessé átláthatóvá és előbb-utóbb ingyenessé – tegyük. Nem kell ahhoz egy tőzsdei vállalat, hogy ezzel a küldetéssel haladjunk. Viszont ahogy növekszünk, növelnünk kell a tulajdonosi bázisunkat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés