Előfizetői tartalom

Bajban a bitcoinbányászok - Mi lesz így az iparággal?

Portfolio
A kriptovaluta bányászat kínai betiltását követően a helyi bányászok igen jelentős kihívásokkal néznek szembe azt illetően, hogy hogyan folytassák tovább a működést. A legtöbben amellett döntöttek, hogy elhagyják az országot és az energiakínálat szempontjából vonzó országokba költöznek, azonban itt is rengeteg szempontot kell figyelembe venni. Kazahsztánban például villamosenergia infrastruktúra nem bír el több terhelést, így akármennyire is olcsó ott az áram, a kínálati szűkösség miatt kiesik a bányászok potenciális célpontjai közül. Nincsenek tehát könnyű helyzetben a bányászok, de a folyamat egyik pozitívuma mindenképpen az, hogy a költözéskor a fenntarthatóság is fontos szempont, így végül zöldebbé válhat a Bitcoin-hálózat.

Lecsapott Kína Miután a kínai kormány a múlt hónapban betiltotta a kriptovaluta-bányászatot, több száz bányász gyűlt össze egy nyugat-kínai luxusszállodában, hogy megvitassák a következő lépéseket; konkrétan azt, hogy hol találnak bőséges, megbízható és olcsó áramot a működésükhöz - írja a Bloomberg. A találkozón részt vevő bányászok közül sokan az ország...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái