Előfizetői tartalom

A Fehér Ház a kínálat növelésére kéri az OPEC-et - Esik az olajár

Portfolio
Esni kezdett szerdán az olaj ára, miután a CNBC arról számolt be, hogy a Fehér Ház felszólítja az OPEC-et és olajtermelő szövetségeseit, hogy növeljék a termelést a növekvő benzinárak elleni küzdelem érdekében. A Biden-adminisztráció aggodalmait fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a növekvő infláció kisiklathatja a Covid-19 okozta válságból való gazdasági talpra állást.

A beszámoló szerint a Biden-kormányzat tisztviselői a héten beszéltek az OPEC de facto vezetőjének, Szaúd-Arábiának a képviselőivel, valamint az Egyesült Arab Emírségek és más OPEC+-tagok képviselőivel. A Fehér Ház szerint a csoport júliusi megállapodása, miszerint augusztustól kezdve havi 400 ezer hordóval növelik a kitermelést napi szinten, és ez 2022-ig tart, "egyszerűen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés