Előfizetői tartalom

Erőtől duzzad a Magyar Telekom, a cégvezetés is optimistább lett

Semmi olyat nem csinált a Telekom, ami az elmúlt negyedévek alapján meglepetés lett volna, ott volt szép növekedés, ahol már eddig is (mobil adat, készülékértékesítés, vezetékes szélessáv, TV), a költségeket pedig fogják, ebből javuló cash flow és emelkedő profit adódik. Csak minden egy kicsit jobban sikerült, mint amire az elemzők vagy a menedzsment korábban számított, ezért is emelte meg a cégvezetés a célszámokat. Ha így megy tovább, és úgy vannak a számok, három hónap múlva emelhetnek megint.

A fontosabb eredménysorokon az elemzői várakozásoknál jobb eredményt ért el a Magyar Telekom az idei második negyedévben. A bevétel 5,7, az EBITDA 5,6, az adózott eredmény pedig 28,1 százalékkal nőtt a negyedévben. A Telekom árbevétele a vártnál is nagyobb mértékben nőtt, a bővülésben fontos szerepe van a mobil szegmensnek, ahol a bevételek 8,6 százalékkal 93,4 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés