frankfurt
Üzlet

Rekordmagasan zárt a Dow és az S&P

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken vegyes hangulat uralkodott pénteken, ami elsősorban a koronavírus delta variánsának terjedésével, illetve a Kínából eredő szabályozói kockázatokkal hozható összefüggésbe, Kína a szabályozás szigorítását az ingatlanszektorra is kiterjesztette, és felfüggesztette a magántőkealapok számára a lakóingatlan-fejlesztésbe történő befektetésekhez szükséges tőkebevonást. Ami az európai tőzsdéket illeti, itt az óvatos optimizmus volt ma jellemző, a magyar tőzsde végül az egész napos iránykeresés után új csúcson zárt. A tengerentúli tőzsdék szintén emelkednek a pénteki kereskedésben, a Dow és az S&P 500 is új csúcson zárt.

Rekordmagasan zárt a Dow és az S&P

Rekordmagasan zárt ma is a Dow Jones és az S&P 500 index. Nem volt túl hatalmas ma az emelkedés, de összességében jó hangulatban telt a kereskedés.

A Dow Jones 0,04%-os, az S&P 500 0,16%-os, a Nasdaq 100 pedig 0,32%-os pluszban zárt.

Fogy a lendület

Két és fél órával zárás előtt fogyni látszik a lendület az amerikai tőzsdéken. A Dow Jones már csak 0,08%-os, az S&P 500 0,07%-os, a Nasdaq pedig 0,21%-os pluszban van már csak.

dow

Enyhe pluszban Amerika

Enyhe pluszban vannak az amerikai indexek szűk négy órával zárás előtt, az emelkedést most a Disney húzza, melynek papírjai 3%-os pluszban vannak egy kiváló negyedéves gyorsjelentés után.

dow

Csúcson zárt a magyar tőzsde

Új történelmi csúcson zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,2 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek közül az OTP 0,1 százalékot emelkedett, míg a Mol csütörtöki záróértéke közelében fejezte be a napot, a Richter 0,5 százalékot emelkedett, a Magyar Telekom pedig 0,2 százalékos pluszban zárt.

bux

Jó napjuk van a kriptovalutáknak

Jó hangulat uralkodik ma a kriptovaluták piacán, a bitcoin árfolyama 4,8 százalékkal került feljebb a mai kereskedésben, így már 60,9 százalékos pluszban van a jegyzés idén. Amit érdemes megjegyezni viszont, hogy a kereskedési volumeneken igencsak meglátszik a nyári hangulat, hiszen közel sem cserélnek akkora forgalommal gazdát a tokenek, mint amikor az árfolyam legutoljára 45 000 dollár környékén járt.

btc

Nem csak a bitcoin, de gyakorlatilag az összes nagyobb altcoin árfolyama emelkedik ma, az ethereum kurzusa például 6 százalékkal került feljebb.

eth

A cardano árfolyama pedig 10,4 százalékot emelkedett.

ada

Csúcson az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel nyitottak az amerikai tőzsdék, a Dow 0,2 százalékos erősödése mellett, az S&P 500 0,1 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq stagnál. Ezzel a Dow és az S&P 500 is új csúcsra került, előbbi a héten 0,8 százalékot, utóbbi pedig 0,5 százalékot emelkedett, főleg a ciklikus részvények jó teljesítményének köszönhetően. Egyedi részvények szintjén nagyot emelkedett a Disney árfolyama, miután a cég felülmúlta a Wall Street negyedéves eredményére vonatkozó várakozásait, a streaming szolgáltatás ügyfélköre a vártnál nagyobb ütemben nőtt, és a világjárvány sújtotta amerikai vidámparkok visszatértek a nyereségességhez.

dow

Újabb fordulat a nagy kriptolopásban: 150 millió forinttal jutalmaznák a hackert

A Poly Network nevű kriptopénz platform, amelyet a hét elején egy 610 millió dolláros (több mint 180 milliárd forintos) hackertámadás ért, pénteken megerősítette, hogy 500 000 dolláros (150 millió forintos) "bug bountyt" ajánlott fel a hackernek vagy hackereknek.

Tovább a cikkhez

Óvatos optimizmus Európában

A kezdeti iránykeresés után a délután első felére mérsékelt optimizmus látszik az európai tőzsdéken, a BUX is ledolgozta a korábbi mínuszt és jelenleg csütörtöki záróértéke közelében jár. Mindeközben az amerikai határidős indexek is hasonló képet mutatnak, a határidős Dow 0,2 százalékot emelkedett, míg az S&P 500 és a Nasdaq határidős jegyzése 0,1 százalékos pluszban van.

Ma is ralizik a Waberer's

Miközben az európai tőzsdék többnyire mérsékelten emelkednek, a BUX lemaradó ma a versenytársakhoz képest, miután az összes hazai blue chip a negatív tartományban van. A midcapek között viszont kifejezetten jól teljesít a Waberer's és a Masterplast is, előbbi már 38,8 százalékot emelkedett a héten, miután múlt pénteken kedvező számokat közölt a cég, és a hét elején céláremelés is érkezett a részvényre.

Visszatért az élet a Disney parkjaiba, tovább robog a streaming szegmens is

A Walt Disney csütörtöki eredményei felülmúlták a Wall Street előrejelzéseit a legutóbbi negyedévre vonatkozóan, miután a cég streaming szolgáltatása a vártnál több ügyfelet szerezett, és a világjárvány sújtotta amerikai vidámparkok visszatértek a nyereségességhez. A szórakoztatóipari vállalat részvényei 5 százalékot emelkedtek a zárás utáni kereskedésben, miközben a gyorsjelentés előtt a részvények nagyjából stagnáltak az év elejéhez képest.

Tovább a cikkhez

Céláremelés érkezett az OTP-re és a Magyar Telekomra

A héten tette közzé legfrissebb számait az OTP és a Magyar Telekom, a jó eredményeket követően pedig a HSBC, a VTB Capital és a Raiffeisen is megemelte a részvényekre vonatkozó célárát.

Tovább a cikkhez

Óvatos optimizmus Európában

Iránykereséssel indult a nap az európai tőzsdéken, a DAX előző napi záróértéke közelében nyitott, a CAC 0,1 százalékot emelkedett, míg a FTSE 100 0,2 százalékot erősödött. Az olasz tőzsde stagnál, míg a spanyol tőzsde 0,1 százalékot emelkedett.

dax

Lejjebb került a magyar tőzsde

Esik a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,2 százalékkal került lejjebb. A blue chipek közül az OTP stagnál, a Mol 0,2 százalékot esett, a Richter 0,7 százalékot gyengült, a Magyar Telekom pedig előző napi záróértéke közelében jár.

bux

Eladja a Reebokot az Adidas, több mint egy milliárd dollárt bukott rajta

Az Adidas csütörtökön beleegyezett, hogy eladja a nehéz helyzetben lévő Reebok márkát nagyjából 2,5 milliárd dollárért (2,1 milliárd euró), ami kevesebb, mint amennyit a német multinacionális vállalat eredetileg fizetett.

Tovább a cikkhez

Iránykereséssel indulhat a nap

  • A vezető amerikai indexek közül a Dow és az S&P 500 megint csak új csúcson zárt, a Dow Jones 0,04 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 0,3 százalékot emelkedett, a Nasdaq pedig 0,4 százalékot erősödött. Szektorokat tekintve az nagy technológiai vállalatok voltak erősek, beleértve a FAANG részvényeket, viszont a chipgyártók, az iparvállalatok, és az energiakapcsolt cégek gyengén teljesítettek. Gazdasági adatok terén vegyes számok érkeztek tegnap, a munkaügyi minisztérium közölte, hogy a munkanélküli segélykérelmek száma 375 000-re csökkent az előző heti 387 000-ről, ami újabb jele annak, hogy javul a munkaerőpiaci helyzet. Ugyanakkor a nagykereskedelmi szintű infláció a vártnál nagyobb mértékben, 1 százalékkal ugrott meg júliusban, ami megegyezik az előző havi emelkedéssel.
  • Az ázsiai piacokon vegyes kép alakult ki csütörtökön, miután a befektetők a friss gazdasági adatokat várhatják, amelyek segítenek megítélni, hogy a koronavírus delta variánsának terjedése milyen hatással van a gazdasági növekedésre. A japán Nikkei 0,1 százalékot emelkedett, míg a sanghaji tőzsde 0,3 százalékkal került lejjebb, a hongkongi index pedig 0,8 százalékot gyengült. Ázsia más részein is felemás volt a hangulat, a dél-koreai Kospi 1,3 százalékot gyengült, míg a szingapúri index 0,7 százalékot esett.
  • A határidős amerikai indexek nem mutatnak érdemi elmozdulást, minimális esés látszik, míg a határidős DAX iránykeresést vetít előre.  
  • Gazdasági adatokat tekintve a hét utolsó napjára kevés izgalom maradt: pénteken a KSH az építőipar júniusi teljesítményéről tesz közzé adatokat, külföldön pedig a Michigani Egyetem fogyasztói hangulatindexének augusztusi alakulása érdemel említést.
  • Az olaj ára esik a mai kereskedésben, a Brent árfolyama 1 százalékos gyengülést követően hordónként 70,8 dolláron áll, míg a WTI típus 68,2 dolláron. Az arany árfolyama 0,2 százalékos pluszban van, jelenleg unciánként 1756 dolláros az árfolyam.
  • A forint ma nem mutat érdemi elmozdulást a vezető devizákkal szemben, így 352 forint 80 fillért kell adni egy euróért, a dollárral szemben pedig a 300 forint 60 filléres szinten állnak a jegyzések.

A gyorsjelentési naptár szellős ma, egyedül a Deutsche Wohnen érdemel említést.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Getty Images

Kinél lesz a karmesteri pálca a magyar részvények piacán?

A BUX az elmúlt kereskedési napok során új mindenkori csúcsot állított be, és átlépte a történelmi 50 000 pontos álomhatárt. Tette ezt mindezt úgy, hogy egyetlen blue chip sem volt képes ugyanezt végrehajtani, még ha mindegyik emelkedett is. Így elmondható, hogy igazi csapatmunka zajlott le a szemünk előtt. Azonban sokáig egyetlen piac sem maradhat vezetőréteg, vagy hasonlóan kis tőzsdék esetén vezető papír, papírok nélkül, legalábbis a technikai elemzés szerint. Ha nincs senkinél a karmesteri pálca, abból előbb-utóbb kakofónia keletkezik. Elemzésünkben azt vizsgáltuk meg, hogy melyik részvény kerülhet vezető szerepbe. Emellett néhány, mostanában sokat emelkedett kisebb papírt is megnézünk.

Tovább a cikkhez
gázvezeték északi áramlat 2
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
műhold
bull
natanz atomlétesítmény irán
joe biden
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Ingynes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
gas