Előfizetői tartalom

Megadták a zöld jelzést: új atomerőmű épülhet a szomszédban

Egy új engedély birtokában elindulhat a szlovén atomerőmű bővítési projektje, bár végleges döntés csak későbbre várható. A beruházás szükségességével kapcsolatban egyetértés van a politikai erők között, de az azt ellenző környezetvédők nyomására várhatóan népszavazást is tartanak az ügyben. A Magyarországgal szomszédos országok közül csak kettő nem tervez új nukleáris kapacitást.

A szlovén Infrastrukturális Minisztérium zöld utat adott a Krsko Atomerőmű második reaktora engedélyezési eljárásának megkezdéséhez. A most kiadott engedély birtokában már elkezdhető a beruházási döntések dokumentációjának elkészítése, illetve a szükséges adminisztratív eljárások. A következő lépések a helyszín pontos meghatározása, a beruházással kapcsolatos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés