Előfizetői tartalom

Hatalmas változás jön a német tőzsdén: ők kerülhetnek be az elitklubba

Portfolio
Történetének legnagyobb átalakítása jön a legfontosabb német részvényindexnél, a DAX-nál, szeptember közepétől az eddigi harmincról negyvenre bővül a komponensek listája és a hagyományos iparágak mellett helyet kaphatnak innovatív startupok is. A Financial Times összegyűjtötte, hogy mely vállalatok papírjai kerülhetnek be a megújult DAX-indexbe.

Tavaly, nem sokkal a Wirecard-botrányt követően döntött úgy a tőzsdeoperátor Deutsche Börse, hogy itt az ideje az első számú német részvénypiaci benchmark, a DAX index átalakításának. A könyvelési botrányba keveredett fintechcég 2017-ben a nagymúltú Commerzbankot váltotta le az indexben, de tavaly csődvédelembe menekült, ami miatt gyorsan ki is került az indexből. Ráadásul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés