Előfizetői tartalom

Az Európai Bizottság után India is nekimehet az Apple-nek

Portfolio
Az Apple hasonló versenyjogi vizsgálatra számíthat Indiában, mint amit a közelmúltban indított ellene az Európai Bizottság a konkurens Spotify kezdeményezésére. A Bizottság állásfoglalása szerint az Apple visszaélt a piaci erőfölényével, aminek más zenei streaming szolgáltatók, valamint végső soron a felhasználók látták a kárát. A konkurens cégektől levont, majd a felhasználókra terhelt előfizetési jutalékok, valamint az, hogy a szolgáltatók csak az Apple saját alkalmazásboltján keresztül kínálhatják a termékeiket a bizottsági állásfoglalás szerint, versenytorzító lépéseknek számítanak.

A Reuters arról számolt be, hogy az Apple Indiában – ahol az 520 millió okostelefonból mindössze 2% volt iOS alapú 2020-ban – is hasonló vizsgálatra számíthat. Itt az eljárást egy kis non-profit szervezet kezdeményezte, ami a Spotify-hoz hasonlóan kifogásolta, hogy az Apple 30%-os jutalékot vont le a szolgáltatóknak fizetett előfizetési díjak után, ezzel megnehezítve a piacra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés