frankfurt
Üzlet

Több gyenge adat is érkezett Amerikából, felemás hangulat uralta a tőzsdéket

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken csütörtökön vegyes teljesítmények voltak láthatók és Európában is felemás hangulat uralkodott, viszont a magyar tőzsde kifejezetten jól teljesített a pénteki kereskedésben, a hazai blue chipek melett az AutoWallis és a 4iG is jó napot zárt. A tengerentúli tőzsdék sem törték meg a trendet: vegyesen zártak a tőkepiacok.

Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zártak az amerikai tőzsdék: a tech-cégeket vették, de gyakorlatilag minden mást adtak a befektetők a rossz munkaerőpiaci adatok miatt.

0,03%-os mínuszban zárt az S&P 500 és 0,21%-os mínuszban a Dow, de a Nasdaq 100 0,31%-os pluszban tért nyugovóra.

Nem túl izgalmas a mai kereskedés

Másfél óra van vissza piaczárásig, de nincs jele nagy mozgásoknak az amerikai piacokon. A Dow most 0,1%-os mínuszban, az S&P 500 pedig 0,03%-os pluszban van. A Nasdaq 0,15%-os pluszt mutat. Ha csak nem történik valami váratlan meglepetés, vegyes, minimális mozgással záró eredmény lesz a vége.

Pluszba fordult az S&P 500 és a Nasdaq

Pluszba fordult az S&P 500 2 és fél órával zárás előtt. Az index jelenleg 0,02%-os pluszt mutat. A Nasdaq még ennél is nagyobb pluszban van: 0,22%-os változást mutat nyitás óta. A Dow Jones még gyengélkedik: 0,14%-os mínuszban van az index.

Esnek az amerikai tőzsdék

Több rossz adat is érkezett az Egyesült Államokból: a munkanélküliségi adat a vártnál gyengébb lett, illetve a szolgáltastószektor dinamikája is kisebb a vártnál.

A befektetők megütötték az amerikai tőzsdéket, de azért annyira nem vészes a helyzet: a Dow 0,26%-os, az S&P 500 0,08%-os, a Nasdaq 100 pedig 0,05%-os mínuszban van.

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde

Emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,8 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek szinte kivétel nélkül pluszban zártak, az OTP 0,9 százalékot emelkedett, míg a Mol 0,4 százalékot erősödött, a Richter 1,4 százalékkal került feljebb, a Magyar Telekom pedig csütörtöki záróértéke közelében zárt.

Eséssel nyitottak az amerikai tőzsdék

Eséssel nyitottak a tengerentúli tőzsdék, a Dow 0,3 százalékos esése mellett, az S&P 500 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,1 százalékot gyengült. A kedvezőtlen hangulat részben azzal magyarázható, hogy közzétették a friss amerikai munkanélküliségi adatokat, és a friss közlés kellemetlen meglepetést okozott, a mezőgazdaságon kívüli foglalkoztatottság növekedése messze elmaradt a várakozásoktól. A Fed a munkaerőpiaci adatokra hivatkozva is halogatja a monetáris szigorítást, és a friss adat erősítheti a várakozásokat, hogy az amerikai jegybank nem sieti el a szigorítást.

Jól teljesít az AutoWallis és a 4iG

Emelkedik a magyar tőzsde a péntek délutáni kereskedésben, a BUX 0,4 százalékkal került feljebb. A hazai blue chipek között felemás a kép, viszont a midcapek közül kifejezetten jól teljesít az AutoWallis és a 4iG is. Az AutoWallis esetében az erősödést az indikálja, hogy a cég ma reggel erős negyedéves gyorsjelentést publikált. A 4iG részvényinek jó teljesítményét részben az magyarázza, hogy két nagyösszegű közbeszerzésen nyert a vállalat.

Felemás hangulat Európában

A délelőtt végéhez közeledve továbbra is vegyes a hangulat az európai tőzsdéken, a BUX a reggeli esés után felpattant a nyitástól távolodva. A hangulatot egyik oldalról negatívan befolyásolja, hogy tavaly április óta először zsugorodott a kínai szolgáltatóipar teljesítménye a koronavírus új változata miatt elrendelt korlátozások hatására. Szektorok tekintetében a bankrészvények és az utazási cégek papírjai teljesítenek gyengén.

Magas forgalom mellett emelkedik a 4iG

Kiugró forgalommal emelkedik a 4iG árfolyama a mai kereskedésben, ezzel a BÉT legforgalmasabb papírja. A részvény árfolyama eközben 22 havi csúcsra került.

Tovább a cikkhez

Felpattant az AutoWallis, kiugró forgalommal emelkedik

Magas forgalommal emelkedik az AutoWallis a péntek reggeli kereskedésben, miután a cég erős negyedéves számokat közölt. A jegyzés ma már közel 8 százalékos pluszban is járt, míg a forgalom egy óra leforgása alatt meghaladta az elmúlt 30 nap átlagát.

Tovább a cikkhez

Dollármilliárdokkal járulnak hozzá a technológiai óriások a kínai államvezetés álmához

Az Alibaba 100 milliárd jüannal fog hozzájárulni a következő néhány évben a kínai nemzeti jóléthez különböző befektetéseken keresztül. Az e-kereskedelmi óriás ezzel csatlakozik a Tencenthez, amely szintén hasonló vállalást tett, de több cégvezető is nagyobb összegben adományozott mostanában.

Tovább a cikkhez

Vegyes nyitás Európában

Vegyes nyitást láttunk az európai tőzsdéken, a DAX 0,1 százalékos emelkedése mellett, a CAC 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a FTSE 100 0,1 százalékot erősödött. A milánói börze lejjebb került 0,1 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,1 százalékot esett. Az európai nyitás alapján tehát inkább a kivárás jellemző ma, hiszen délután fontos munkanélküliségi adatok érkeznek az Egyesült Államokból.

Gyenge kezdés a magyar tőzsdén

Eséssel nyitott a magyar tőzsde, a BUX 0,2 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek szinte kivétel nélkül mínuszban indítják a napot, az OTP 0,3 százalékot esett, míg a Mol 0,2 százalékkal került lejjebb, a Richter 0,1 százalékkal gyengült, a Magyar Telekom pedig stagnál a nyitás után.

Rekord árbevétel és profit az AutoWallisnál

Fél év alatt túlszárnyalta tavalyi egész éves árbevételét az AutoWallis, miközben működésének hatékonysága is a stratégiában meghatározottaknak megfelelően nőtt. A csoport idei első hat hónapjának árbevétele 97,7 milliárd, teljes átfogó nyeresége 1,2 milliárd, míg az egy részvényre jutó eredménye 3,52 forint.

Tovább a cikkhez

Iránykeresés jöhet Európában

  • Többnyire emelkedéssel zártak a tengerentúli tőzsdék csütörtökön, a Dow 0,4 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 0,3 százalékot emelkedett, ezzel utóbbi benchmark történelmi csúcsra került. Alulteljesítő volt ezzel szemben a Nasdaq, a technológia-túlsúlyos részvényindex értéke 0,1 százalékkal csökkent a tegnapi kereskedésben. A hangulatot az amerikai tőzsdéken tegnap támogatta, hogy a munkanélküliség segélyért folyamodók száma a múlt héten 2020 márciusa óta a legalacsonyabb szintre csökkent, ami újabb jele annak, hogy a munkaerőpiac fokozatosan javul a koronavírus-válság berobbanása óta.
  • Az ázsiai piacokon pénteken már nem volt teljesen egyértelmű az irány, a japán Nikkei 1,9 százalékot emelkedett, miután a japán miniszterelnök, Yoshihide Suga ebben a hónapban lemond tisztségéről. A sanghaji tőzsde ezzel szemben 0,2 százalékot gyengült, míg a hongkongi index 0,8 százalékot esett. Ázsia más részein is inkább a vegyes hangulat volt jellemző, a dél-koreai Kospi 0,7 százalékot emelkedett, míg a szingapúri index 0,2 százalékkal került lejjebb.
  • A határidős amerikai indexek emelkednek, míg a határidős DAX stagnálást vetít előre a mai piacnyitásra.  
  • Gazdasági adatokat tekintve a KSH péntekreggel publikálja a kiskereskedelem júliusi számait. Ennél fontosabbak lehetnek azonban az amerikai foglalkoztatási és munkanélküliségi adatok, melyek a jegybank monetáris politikája szempontjából jelentősek.
  • Az olaj ára emelkedik a mai kereskedésben, a Brent ára hordónként 73,8 dolláron áll, míg a WTI típus 69,9 dolláron. Az arany árfolyama 0,1 százalékos pluszban van, jelenleg unciánként 1811,1 dolláros az árfolyam.
  • A forint ma reggel nem mutat érdemi elmozdulást a vezető devizákkal szemben, 348,6 forintot kell adni egy euróért, a dollárral szemben pedig a 293,5 forintos szinten állnak a jegyzések.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Getty Images

vakcina románia
ingatlanpiac
mobilfizetés pos-terminál bankkártya
Budapest Borfesztivál
katona bence hiventures konferencia
trader23
bull
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Foglalkozunk a hazai, az európai, az amerikai részvényekkel, és a fontosabb tőzsdeindexekkel.
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Ha igen, kezdő online előadásunk neked szól.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
menta-2021-arculat-master-4k