bitcoin arfolyam
Üzlet

Begyorsult az esés a kriptovalutáknál, 45 000 dollár alatt a bitcoin

Portfolio
Nem enyhül az eladói nyomás a kriptovaluták piacán, sőt délutánra inkább csak begyorsult az esés, így a bitcoin már 43 000 dollár közelébe is benézett, miután több mint 7 százalékot zuhant ma az árfolyam. Nem meglepő egyébként, hogy a kriptovalutákat is elérte az eladói hullám, hiszen a befektetők világszerte szabadulnak a kockázatos eszközöktől, mint a részvények vagy a nyersanyagok.

Alaposan elromlott a hangulat ma a kriptodevizák piacán, ahogy egy korábbi cikkünkben ma is megírtuk már, az esés mögött több ok is meghúzódik:

  • Az általános nemzetközi hangulat alaposan elromlott, a befektetők szabadulnak a részvényektől és a nyersanyagoktól is. A hongkongi tőzsde ma több mint 3 százalékot zuhant, miután a befektetőket aggasztja az Evergrande esetleges csődje, ami továbbgyűrűzhet a pénzpiacokon. Európában is nagyobb esést látni, a német tőzsde 2,6 százalékot esett, míg a francia index 2,5 százalékot gyengült.
  • A több kriptovaluta grafikonja alaposan elromlott a mai eséssel, a bitcoin árfolyama például a technikai szempontból fontos 45 000 dolláros szint alá esett.
  • Hétvégi hír, hogy a török elnök, Recep Tayyip Erdogan azt mondta, hogy Törökország „háborúban áll a kriptovalutákkal”. A török központi bank április közepén tilalmat rendelt el a kriptopénzfizetésekre, megakadályozva a helyi cégeket abban, hogy digitális eszközökkel bonyolítsanak tranzakciókat. Döntésük fő okaként a szabályozási bizonytalanságot, a rendkívül magas volatilitást és a bűnözést jelölték meg.
  • Múlt héten az SEC vezetője, Gary Gensler széleskörű szabályozást javasolt a kriptovalutákra vonatkozóan. Egy új interjúban, amelyet Gensler keddi kijelentései előtt rögzítettek, David Marcus, a Facebook egyik vezetőja azt mondta a Yahoo Finance-nak, hogy a stabilcoinok "valószínűleg" további szabályozást igényelnek, amelynek a fogyasztóvédelemre, valamint az illegális kifizetések, például a pénzmosás megelőzésére kell összpontosítania. Marcusnak kulcsszerepe van technológiai óriás hamarosan induló digitális pénztárcájában, amelyet Novinak hívnak.

A legfontosabb és legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénz, a bitcoin árfolyama 7 százalékot veszített.

Az ethereum árfolyama 8 százalékos mínuszban van.

A kisebb kapitalizációjú kriptodevizák közül az XRP árfolyama 11,3 százalékkal került lejjebb, a bitcoin cash árfolyama 9 százalékkal került lejjebb, a litecoin árfolyama 9,8 százalékkal került lejjebb. Az ethereum classic árfolyama 10,3 százalékos mínuszban van, míg a dash árfolyama 9,3 százalékos mínuszban van a legutolsó záróárfolyamához képest.

Címlapkép forrása: "VLADYSLAV SODELfacebookcom/sodel.vlad +380504460796"

Jens Stoltenberg Nato védelmi miniszteri találkozó
OTP fiók
járvány kórház románia
gyed-emeles-2022-gyermekgondozasi-dij-anya-gyermek
tőzsde, grafikon, elemzés

Ricardo Kornai-interjú

Nem emlékszem, hogyan jutottam Michael Parkin 1990-ben megjelent Economics tankönyvéhez, de nyilván úgy vettem. A 12...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük az összes izgalmas befektetési, illetve spekulatív pozícióra vonatkozó lehetőséget.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
bitcoin bánya