GettyImages-1213571549 (16)
Üzlet

Pluszban zártak a tengerentúli tőzsdék

Portfolio
Az amerikai tőzsdéken feljebb került mindhárom vezető részvényindex, a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is pluszban fejezte be a napot. A Fed tegnap tartotta meg kamatdöntő ülését, ahol határozottan utalt arra, hogy amennyiben a kilábalás az eddigi pályán halad, akkor hamarosan sor kerülhet az eszközvásárlási program kivezetésének beütemezésére. Az ázsiai piacokon emelkedés volt látható, míg Európában szintén pluszban állnak a tőzsdék.

Pluszban zártak a tengerentúli tőzsdék

A vezető amerikai indexek mind emelkedést mutattak a mai kereskedés végén, a Dow Jones Index 1,5 százalékkal, az S&P 500 1,2 százalékkal, a Nasdaq 1 százalékkal került feljebb.

dji092302
sp500092302
nasdaq092302

Tovább emelkednek az amerikai indexek

A vezető amerikai indexek a kereskedés második felében is jól teljesítenek, a Dow Jones 1,7, az S&P 500 1,5, a Nasdaq pedig 1,2 százalékkal került feljebb.

dji092301
sp500092301
nasdaq092301

Pluszban fejezte be a napot a BUX

A BUX index 1,26 százalékos pluszban fejezte be a napot, a magyar blue chipek közül az OTP 1,39 százalékkal, a Mol 1,49 százalékkal, míg a Richter 0,94 százalékkal emelkedett. A Magyar Telekom papírjai 0,23 százalékkal kerültek lejjebb.

buxxcfff

Az Evergrande elektromos autós ága nem fizette ki néhány alkalmazottját

A China Evergrande Group elektromos autókkal foglalkozó egysége elmulasztotta néhány alkalmazottjának bérkifizetését, és a gyári felszereléseket biztosító beszállítóival szemben is elmaradásai vannak – közölte a Bloomberg az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva.

Tovább a cikkhez

Emelkednek az amerikai tőzsdék

Kedvezően alakul a kereskedési hangulat az amerikai tőzsdéken, a vezető részvényindexek közül a Dow Jones 1,2 százalékkal, az S&P 500 1 százalékkal, míg a Nasdaq 0,7 százalékkal került feljebb a nyitást követően. Az amerikai jegybank tegnapi kamatdöntő ülésén határozottan utalt arra, hogy amennyiben a kilábalás az eddigi pályán halad, akkor hamarosan sor kerülhet az eszközvásárlási program kivezetésének beütemezésére. Ez ugyan határozott utalás a taperre, mégis azt vetítette előre, hogy a mennyiségi lazítás kivezetéséig még van idő, ráadásul feltételhez kötött, miközben a gazdasági kilábalást sok bizonytalanság övezi. A befektetők így láthatóan nem ijedtek meg a szigorúbb hangnemtől, ami megalapozza a mai emelkedést is.

WSJ: Kínában már készülnek az Evergrande bukására

A kínai hatóságok arra kérik a helyi önkormányzatokat, hogy készüljenek fel az eladósodott China Evergrande Group esetleges bukására - adta hírül csütörtökön a Wall Street Journal helyi forrásokra hivatkozva. A Bloomberg közben úgy értesült, hogy a pekingi pénzügyi felügyelet "rászólt" a cégre, hogy egy dollárkötvényének ma esedékes kamatát (még) fizesse ki a befektetőknek, így rövid távon még elkerüli a cég a csődöt.

Tovább a cikkhez

Fontos döntés születhet, ismét felrobban a kannabisz szektor?

Viszonylag sok ideje nem foglalkoztunk már a kannabisz szektor helyzetével, az év első felében és tavaly év végén gőzerővel zajló legalizációs törekvések óta valamelyest ugyanis elcsendesültek a hangok a témában. Most azonban a szektor iránt érdeklődő befektetők ismét felkaphatták a fejüket egy, a kannabiszcégek számára kifejezetten örömteli hírre, ami az iparágban tevékenykedő vállalatok finanszírozását elősegítő SAFE törvényjavaslattal kapcsolatban történt.

Tovább a cikkhez

Újramegállapítások, átsorolások, és újraprezentálások az AutoWallisnál

Az AutoWallis bejelentette, hogy a társaság a 2021-es féléves jelentéséhez kapcsolódó közzétételben bemutatott alábbi számviteli újramegállapításokat, átsorolásokat, illetve újraprezentálásokat tette a társaság könyvvizsgálójának észrevételei alapján.

Tovább a cikkhez

Kitart a jó hangulat az európai tőzsdéken, jól teljesítenek az autógyártók részvényei

Európában továbbra is jó a hangulat a tőzsdéken, a DAX és a CAC is 0,8 százalékos pluszban áll, míg a FTSE 0,1 százalékkal került feljebb, és láthatóan felülteljesítő a mezőnyben a magyar tőzsde, ahol az OTP teljesít jól ma, de a Waberer's papírjai is raliznak.

Emellett ma jól szerepelnek a bankok és az autógyártók is, a Renault papírjai már több mint 2 százalékkal emelkedtek, de a Daimler és a Wolkswagen is 1 százalék feletti pluszban áll.

Csökkenő trendben az ipari szektor, eljött a shortosok ideje?

Eljött az a pillanat is az amerikai tőzsdéken, amikor a koronavírus mélypont utáni fordulatot követően ismét van egy szektor, amelyik egy csökkenő trendbe lépett be. Ez nem más, mint a klasszikus ipari cégeket tömörítő szegmense a piacnak. A sokkal inkább értékalapon, mintsem növekedési megközelítéssel árazott szektorban a befektetőknek a mostani árfolyamok már túlságosan magasak voltak, és szemmel láthatóan nem találták indokoltnak ezeket. Emiatt a befektetők bizalma hónapok óta párolgott el a piacról, de ez inkább csak az új vevők hiányában nyilvánult meg. A szeptemberi korrekcióban azonban itt már az eladók is alaposan beindultak és befejezték a hosszú távú trendfordulót, legalábbis a technikai elemzés eszköztára ezt mutatja nekünk.

Tovább a cikkhez

Rászólt Kína az Evergrandéra, így egyelőre elkerüli a csődöt a cég

Széleskörű iránymutatást adott ki a pekingi pénzügyi felügyelet az Evergrande ingatlanóriás számára, hogy hogyan járjon el a pénzügyi nehézségek mellett és ezek egyike az a Bloomberg értesülése szerint, hogy kerülje el egy dollárkötvény ma esedékes kamatfizetésének elmulasztását, azaz kerülje el rövid távon a csődöt.

Tovább a cikkhez

Megemelte az inflációs előrejelzést az MNB, továbbra is pluszban a magyar tőzsde

Az MNB friss inflációs jelentésében azt írja, hogy későbbre, 2022 második felére érhető el a 3 százalékos inflációs cél, ugyanakkor a szakértők a vártnál is gyorsabb gazdasági növekedést, lendületes fogyasztást- és beruházásbővülést jeleznek előre. Az inflációs előrejelzést is fölfelé módosította a jegybank: a júniusi 4,1 százalékos előrejelzés helyett idén 4,6-4,7 százalékos inflációt vár.

A magyar tőzsde jól fogadta a hírt, a magyar blue chipek közül pluszban áll az OTP, a Mol és a Richter is, míg a Magyar Telekom stagnál. Emellett remekül teljesít a 4iG, amely több mint 4 százalékos pluszban áll.

Két évtizede nem volt ekkora árnyomás az eurózónában, váratlanul nagyot lassult az üzleti aktivitás

Mind a német, mind a francia feldolgozóipari és szolgáltató szektorbeli beszerzésimenedzser-indexek rosszabban alakultak a vártnál szeptemberben és sokhavi mélypontra buktak – derült ki csütörtöki adatközlésekből. Aztán az eurózónás adatok szintén azt jelezték, hogy váratlanul nagy az üzleti aktivitás lassulása, miközben a bekerülési áraknál az árnyomás bő két évtizede nem volt ilyen erős. Mindez arra utal, hogy a koronavírus-járvány utáni korlátozások feloldásával járó tavasz-nyári erőteljes gazdasági fellendülés utáni „hűlés” korszaka a vártnál intenzívebben folytatódik, és ezt természetes hatások mellett az is okozza, hogy az ellátási láncokban továbbra is súlyos zavarok vannak, amelyek felhajtják az inputköltségeket és közben több helyen a termelést is korlátozzák.

Tovább a cikkhez

Itt vannak a 4iG legfrissebb tervei, céljai

Közzétette most már szokásosnak mondható, negyedévente megjelenő befektetői prezentációját a 4iG, amiben bemutatták az első félév legfontosabb trendjeit, a 2021-re és a következő évekre vonatkozó előrejelzéseket.

Tovább a cikkhez

Folytatódik az emelkedés az európai tőzsdéken

Ma is emelkedés látható az európai tőzsdéken, a vezető részvényindexek közül a DAX 0,7 százalékkal, a CAC 0,6 százalékkal, míg a FTSE 0,3 százalékkal került feljebb. Ma több országból is érkeznek beszerzésimenedzser-indexek, amiből következtetni lehet majd a gazdasági kilábalás állapotára.

daxxxxss

BofA: Tőzsdei összeomlás jöhet, ha Amerikában nem tolják ki az adósságplafont

Joe Biden elnök nagyon gyakran idézi a Moody's kutatásait, amikor az amerikai gazdasággal kapcsolatban próbál érvelni. A Moody's által készített legfrissebb tanulmányt akár használhatná arra is, hogy afelé lökje politikus kollégáit, hogy minél előbb kössék meg az az adósságplafonról szóló megállapodást. Legfrissebb elemzésében a Moody's egy olyan forgatókönyvet vetített előre, amely szerint akár 33 százalékot is zuhanhat a részvénypiac, amennyiben nem sikerül rendezni az adósságplafon kitolásáról szóló vitát.

Tovább a cikkhez

Kétszázmilliárdos tranzakció jön az OTP-nél, Európán kívül terjeszkedhet a bank

Az OTP felmondta az OPUS Securities-szel még 2006-ban kötött megállapodást, és visszavásárol az OPUS-tól 14,5 millió OTP-részvényt, amelyeket a bank munkavállalói által létrehozott különleges munkavállalói résztulajdonosi programnak adna el. A saját részvény eladás által felszabaduló tőkét az OTP részben további akvizíciókra használná fel, folyamatosan vizsgálják a felvásárlási lehetőségeket elsősorban ott, ahol már jelen vannak, de a bank szerint új piacokon is ígéretes lehetőségek kínálkoznak, melyek egyike Üzbegisztán.

Tovább a cikkhez

Pluszban kezdi a napot a BUX index, emelkedik az OTP

A BUX index 1 százalékos pluszban áll a kereskedés megkezdését követően, a magyar blue chipek közül az OTP 2 százalékkal, a Mol 0,5 százalékkal, a Richter pedig 0,6 százalékkal került feljebb. A Magyar Telekom ellenben 1,2 százalékos mínuszban áll.

Itthon ma érkezik az MNB inflációs jelentése, amely a befektetői hangulatra is hatással lehet.

bvccg

A sztárbefektető elmondta, milyen részvényekben érdemes most gondolkodni

Savita Subramanian, a Bank of America amerikai részvény- és kvantitatív stratégiájának vezetője szerdán elárulta a legjobb stratégiáját a pénzügyi piacokon való eligazodáshoz, miközben az amerikai gazdaság igyekszik tartósan kilábalni a Covid-19 okozta válságból.

Tovább a cikkhez

Folytatódhat az emelkedés az európai tőzsdéken

  • Az amerikai tőzsdék pluszban fejezték be a tegnapi napot, a Dow Jones 1 százalékkal, az S&P 500 0,95 százalékkal, míg a Nasdaq 1,02 százalékkal került feljebb. A Fed is megtartotta kamatdöntő ülését, ahol határozottan utalt arra, hogy amennyiben a kilábalás az eddigi pályán halad, akkor hamarosan sor kerülhet az eszközvásárlási program kivezetésének beütemezésére. Ez ugyan határozott utalás a taperre, de azt vetítette előre, hogy a mennyiségi lazítás kivezetéséig még van idő, ráadásul feltételhez kötött.
  • Az ázsiai piacokon többnyire emelkedés látható, a hongkongi börze 0,7 százalékkal, a sanghaji részvényindex 0,4 százalékkal, az ausztrál tőzsde 1,2 százalékkal került feljebb. A Kospi ugyanakkor 0,5 százalékos mínuszban áll, míg a japán tőzsde zárva tart.
  • A határidős amerikai részvényindexek emelkedést vetítenek előre, míg a határidős DAX 0,6 százalékos pluszban áll.
  • Itthon ma teszi közzé az MNB az inflációs jelentést, amely frissített előrejelzéseket tartalmaz majd. Külföldön beszerzésimenedzser-indexek érkeznek több országból is, amiből következtethetünk a gazdaság kilábalás állapotára. Ezen kívül a svájci és a brit jegybank kamatdöntő ülést tart, és az EKB is közzéteszi legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét.
  • Az olaj árfolyama 0,6 százalékkal került feljebb, így a Brent hordónként 76,5 dollárba kerül, míg a WTI típusért 72,6 dollárt kérnek. Az arany ára unciánként 0,3 százalékkal került lejjebb 1762 dollárra.
  • A forint ma stagnál az euróval szemben, egy euró 355,4 forintba kerül, míg a dollárért 303,5 forintot kérnek, itt kisebb erősödés látható.

Címlapkép: Thomas Lohnes/Getty Images

Emelkedéssel indulhat a nap a tőzsdéken, ma érkezik az MNB inflációs jelentése

bear_1
trader
hőmérőzés koronavírus maszkviselés
napelem_solarpanel
Oroszország permafroszt olvadás klímaváltozás

Holdblog Fogyó optimizmus

A tőzsdei hangulatindikátorok egy üzenete az szokott lenni, hogy ha sokan tartanak a részvényektől, akkor jó venni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Egyszerű és hatékony stratégia.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
budapest repülőtér ferihegy