Előfizetői tartalom

Krízis az energiapiacon, elszállt a villamosenergia ára

Portfolio
Az elmúlt hónapokban meredeken emelkedett több nyersanyag, így a földgáz, a szén ára, részben emiatt pedig a többek között gázból és szénből előállított villamosenergia ára is elszállt. Az elmúlt órákban begyorsult az áremelkedés, a földgáz negyedével, az áram hetedével drágul egyetlen nap alatt. Az energiaárak emelkedése miatt több európai ország is úgy véli, hogy valamilyen beavatkozásra van szükség az európai energiapiacon, az Európai Unió kormányai a héten tárgyalásokat folytatnak a témában.

Tökéletes vihar Meredeken emelkedik Európában a villamosenergia ára, aminek több oka is van: jelentősen emelkedett az elmúlt hónapokban az áramtermelésben használt nyersanyagok, a szén és a földgáz ára, a helyzetet tovább bonyolítja, hogy sztrájk van francia atomerőművekben, a munkások sztrájkjai kedden 3,1 gigawattal csökkentették az atomenergia-termelést hat francia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés