FONTOS Koronavírus Magyarországon: megérkeztek a hétvége adatai
 
Előfizetői tartalom

Német piacra szolgáltató autóipari szoftverfejlesztőt vett a Gloster

Portfolio
2021 október 19-én a Gloster és a Minero IT Hungary Kft. tulajdonosai szerződést kötöttek a Minero IT többségi tulajdonrészének adásvételéről. A német autóiparba több mint tíz éve sikeresen beszállító Minero a zárást követően a Gloster és a müncheni székhelyű multinacionális Sulzer német-magyar vegyesvállalataként működik tovább. A tranzakció célja, hogy a társaság magyar fejlesztő csapata tudását és kapacitását tovább bővítve a jelenleginél is több, nagy hozzáadott értékű, innovatív, high-tech fejlesztést tudjon beszállítani az európai járműiparba. Az akvizícióval egyidőben a Gloster elindítja nemzetközi fejlesztési és innovációs üzletágát, melynek vezetésével Sárközi Zoltánt, a Minero IT Hungary Kft. alapítóügyvezetőjét bízza meg.

A 2010-ben alapított Minero IT Kft. három helyszínen (Budapesten, Szegeden és Kecskeméten) több mint 70 fős szakembergárdájával fejleszt és a nap 24 órájában folyamatosan üzemeltet magas rendelkezésre állást igénylő, kritikus gyártás-vezérlési szoftver megoldásokat, elsősorban nemzetközi autóipari ügyfelei számára. A fejlesztő cég kiemelt partnerként, folyamatosan...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái