Előfizetői tartalom

Lufi lesz az ESG-ből? A kriptovalutákhoz hasonlította a pénzügyi szakember

Portfolio
Tim Adams, az Institute of International Finance elnök-vezérigazgatója szerint pénzügyi buborékok fognak kialakulni, mivel a befektetők a fenntarthatósági területen próbálnak majd üzleteket kötni. A CNBC csütörtöki Sustainable Future Forum keretében tartott panelbeszélgetésen Adams arról beszélt, hogy elkerülhetetlen, hogy az ESG szempontokra irányuló törekvések olyan eszközöket hoznak létre, amelyek az ára meghaladja az adott eszköz fundamentális értékét.

"Mindig vannak buborékok, ez a történelem egyik tanulsága. Aki azt hiszi, hogy nem lesz ilyen, az naiv. A nagy technológiai vagy gazdasági átalakulások idején zavarok, buborékok keletkeznek, ezt látjuk most is a kriptopiacokon. Láttuk az interneten az 1990-es években, ami 2000 márciusában kipukkadt. A gyenge cégek lemorzsolódtak, és új cégek emelkedtek fel, mint a főnix. Igen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés