facebookshutter
Üzlet

Szülői engedélyhez kötné a facebookozást Ausztrália

Portfolio
Egy újonnan benyújtott törvényjavaslat szerint Ausztráliában nem használhatnák a közösségi médiát a 16 éven aluliak, csak abban az esetben, ha szülői engedélyt kapnak rá – számol be a hírről a CNN.

Egy új javaslat értelmében a 16 évnél fiatalabbak csak szülői engedéllyel használhatnák a közösségi médiát, azok az internetes platformok, amelyek ezt megszegnék, akár 10 millió ausztrál dolláros bírsággal is sújthatóak lehetnek.

Az Online Privacy Bill nevezetű javaslat értelmében az olyan anonim fórumoknak is, mint a Reddit vagy okostelefonos randialkalmazásoknak, mint a Bumble is meg kellene tenniük mindent annak érdekében, hogy meghatározzák a felhasználóik életkorát és a gyerekek érdekét tartsák szem előtt az adatgyűjtésnél.

 Az új szabályozással, amennyiben elfogadják, Ausztrália egyike lesz a legszigorúbb országoknak a közösségi média használatának korhatáros feltételeivel, ez egyben a nagy technológiai cégek túlzott befolyása elleni küzdelmének folytatását is mutatja az országnak.

A Facebook kapcsán éppen az elmúlt hetekben szivárogtak ki olyan belső információk, amelyek szerint a közösségi médiaoldal tisztában van vele, milyen mentális sérüléseket okoz a fiatalabbaknak, erről itt írtunk bővebben:

Címlapkép: Shutterstock

capitolium usa
tálib fegyveresek

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Ingyenes online előadás
Könnyebb, mint gondolnád.
Online előadás
Hosszú távú befektetési módszerek, portfólióépítés.
bullbear