ryanair
Üzlet

Beadta a derekát a Ryanair, nagy változás jön a repülőjegyeknél

Portfolio
A Ryanair bejelentette, hogy változik a jegyár visszatérítési gyakorlata, és ezentúl öt napon belül visszafizeti az ügyfeleknek a törölt járatoknál a jegyek árát, miután a koronavírus-járvány idején a visszatérítések kezelésével kapcsolatos kritikák érték, írja a Reuters.

A legnagyobb európai diszkont légitársaság közölte, hogy a visszatérítéseket a járattörlést követő 24 órán belül egy új online pénztárcafunkcióban dolgozzák fel, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy azonnal új járatot foglaljanak, vagy öt munkanapon belül visszakapják az összeget.

A Ryanair egyike volt azon légitársaságoknak, amelyeket a járvány idején bíráltak, amiért ellenálltak a készpénz-visszatérítésnek azok számára, akik a Covid-19 korlátozások miatt nem tudták igénybe venni a járatukat, amire a légitársaságok szerint nincs ráhatásuk.

Egyes ügyfelek arra is panaszkodtak, hogy a törölt járatok visszatérítése késik, és a visszatérítési kérelmek benyújtása nehézkes.

A brit versenyhatóság júniusban végrehajtási eljárást indított a Ryanair ellen, mivel nem nyújtott visszatérítést az átfoglalás helyett azoknak az utasoknak, akiket a járatlezárási szabályok miatt nem engedtek felszállni. A hónap elején azonban visszavonta a keresetet. A Ryanair közölte, hogy indokolt esetekben visszatérítést fizetett, miután minden egyes esetet felülvizsgált.

Szeptemberben a Ryanair csatlakozott az európai légitársaságok egy csoportjához, amely vállalta, hogy visszatéríti azoknak az utasoknak a pénzét, akiknek a járatát a járvány idején törölték, és kötelezettséget vállalt arra, hogy a jövőben jobb tájékoztatást nyújt az utasok jogairól.

Címlapkép: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

koronavirus antitest gén
dubaj emirátusok dubai
oltásellenes vakcina
putyin biden
Valdis Dombrovskis Europai Bizottsag Magyarorszag helyreallitasi terv
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Mik a fontos szintek, formációk, indikátorok, amelyek befolyásolják az árfolyamot?
koronavirus antitest gén