trader_monitor
Üzlet

Jó hír a Fordtól, a befektetők rávetették magukat a részvényre

Portfolio
A Ford Motor majdnem dupláját jelentette a Wall Street által várt profitnak, és a cég bevétele is kissé felülmúlta az elemzői várakozásokat a harmadik negyedévben. Mindemellett az autógyártó, idén már másodszor módosította felfelé az éves előrejelzését, amelyet kedvezően fogadtak a befektetők, a részvény árfolyama szárnyra kapott a csütörtöki kereskedésben.

A fontosabb sarokszámok a következők voltak:

  • A Ford összesen 1 millió autót adott el a harmadik negyedévben, ami 14 százalékos visszaesést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.
  • Hasonlóképpen, az árbevétel 5 százalékkal 35,7 milliárd dollárra csökkent az előző évhez képest, bár így is meghaladta az elemzői várakozásokat, amelyek 33,11 milliárd dollárról szóltak.
  • A tisztított EBIT elérte a 3 milliárd dollárt, ami 0,7 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.
  • Az egy részvényre jutó tisztított eredmény (EPS) 0,51 dollárra csökkent, de így is jóval magasabb maradt a Wall Street 0,27 dolláros becslésénél.

Szintén pozitívum volt, hogy a Ford új egész éves korrigált eredmény előrejelzést (EBIT) adott meg. Most a cég 10,5-11,5 milliárd dollárt vár, szemben a korábbi 9-10 milliárd dollár közötti összeggel. Emellett a Ford fenntartotta a 4-5 milliárd dollár közötti korrigált szabad cash flow-ra vonatkozó várakozását. Azért is volt meglepő az emelés, mert a cég pénzügyi igazgatója korábban azt mondta, hogy az év második fele gyengébb lesz, mint az első hat hónap.

A Ford azt is közölte, hogy a negyedik negyedévtől kezdve visszaállítja a rendszeres osztalékot, több mint másfél évvel azután, hogy a koronavírus-járvány első napjaiban felfüggesztette a kifizetéseket.

A 2022-es évre a Ford nem kívánt pénzügyi előrejelzést adni, de John Lawler CFO elmondta, hogy a vállalat arra számít, hogy a chiphiány a jövő évben is folytatódik, és potenciálisan - jóval kisebb mértékben - 2023-ban is. Elmondta, hogy a Ford 2022-ben az idei évhez képest 10 százalékos növekedést vár a nagykereskedelmi járművolumenben, mivel a félvezetőhiány továbbra is hatással van az üzletágra. Lawler azt is elmondta, hogy az autógyártó 2021-re 3-3,5 milliárd dollárral magasabb nyersanyagköltségekkel számol, amelyek 2022-ben további 1,5 milliárd dollárral emelkedhetnek.

A befektetők kedvezően fogadták a Ford gyorsjelentését, a csütörtöki kereskedésben 8,8 százalékot emelkedett az árfolyam.

ford

Címlapkép: Getty Images

dubaj emirátusok dubai
oltásellenes vakcina
putyin biden
Valdis Dombrovskis Europai Bizottsag Magyarorszag helyreallitasi terv
koronavirus vakcina
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Mik a fontos szintek, formációk, indikátorok, amelyek befolyásolják az árfolyamot?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
dubaj emirátusok dubai