Előfizetői tartalom

Nem menekül az Apple sem: utolérte a brutális chiphiány az iPhone gyártóját

Portfolio
A Huawei szenvedéséből profitált a kínai piacon az Apple a július-szeptemberi negyedévben, a távol-keleti országban valósággal felrobbantak az iPhone értékesítései. A chiphiány azonban az amerikai technológiai óriást is elérte, a cég negyedéves bevételei elmaradtak a várakozásoktól és a folyó negyedév kilátásait is rontják a beszállítói problémák. A részvények árfolyama esik a negyedéves gyorsjelentésre a nyitás előtti kereskedésben.

Csalódást okoztak az iPhone-eladások Valósággal felrobbantak az Apple értékesítései Kínában, a világ második legnagyobb telefonpiacán, miután azok a vásárlók, akik nagyobb összeget hajlandóak költeni felső kategóriás készülékre, a Huawei szenvedése miatt az iPhone-ok felé fordultak. A július-szeptemberi negyedévben 83 százalékkal nőtt az Apple okostelefon-értékesítéseinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés