Előfizetői tartalom

Most látszik csak igazán, mekkora horpadást okozott a koronavírus a turizmusban

Portfolio
A turisztikai szektor kilábalása lehet a leglassabb a gazdasági ágazatok között, a globális turizmus válság előtti szintre való visszatérését például továbbra sem várják 2024 előtt a különböző nemzetközi elemzések. Régiós szinten alacsony volt a szállodák foglaltsága 2021 első félévében, a többi főváros gyakorlatával szemben pedig a budapesti szállodák a 2020-as csökkentés után már a szobaár emelésével igyekeztek bevételt növelni - olvasható az MNB legfrissebb kereskedelmiingatlan-piaci jelentésében. A hazai szállodák forgalma a járvány hullámainak enyhülésével javult, de a 2019-es átlagos havi forgalmat júliusban még nem sikerült elérni.

A járványügyi intézkedések következtében a turizmus kilábalása lehet a leglassabb a nemzetgazdasági ágazatok között. A globális turizmus kilátásai továbbra is kedvezőtlenek, amit a repülőjáratok számának alacsonyabb szinten történő stabilizálódása is alátámaszt. Az Oxford Economics szakértői szerint a globális turizmus válság előtti szintre való visszatérésére...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái