Előfizetői tartalom

Az MNB még lát tartalékot a Növekedési Kötvényprogramban

Portfolio
Három év alatt ötszörösére nőtt a vállalati kötvények piaci állománya, rövid időn belül sikerült az évtizedes hátrányt ledolgozni regionális összevetésben, miközben a jegybank még lát tartalékot a Növekedési Kötvényprogramban - mondta a Világgazdaságnak Lóga Máté, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) strukturált finanszírozás stratégiai igazgatóságának vezetője.

A Növekedési Kötvényprogram (NKP) 2019. júliusi elindítását megelőzően a hazai vállalatok adósságában a bankhitelek abszolút dominanciája volt megfigyelhető. A lap szerdai számában megjelent interjúban Lóga Máté kifejtette, hogy a vállalatok GDP-arányos kötvénypiacának szintje 1 százalék volt akkor, a hazai székhelyű nem pénzügyi vállalatok kötvénypiaca 2021 harmadik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés