Előfizetői tartalom

Jön az univerzális koronavírus-vakcina - De mire készül még a Sanofi?

A gyógyszeripar vezető cégeinek kutatás-fejlesztési tevékenységét már a biotechnológia határozza meg, ez az a terület, ahol valódi áttörést, innovációt tudnak létrehozni - fejtette ki a Portfolio-nak adott interjújában Rónay Tamás, a Sanofi magyarországi vezérigazgatója, aki arról is beszélt, hogy a gyógyszeripari vállalat a 2019-ben bejelentett új stratégiája mentén meghatározó szereplővé válik a biotechnológiai piacon. A csoport ehhez hatalmas erőforrásokat rendel és a cégvásárlásai is erre a területre fókuszálnak. A cégvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a globális változások pontosan hogyan is érintik a magyarországi operációt, valamint hogy milyen Covid-vakcinafejlesztések zajlanak a vállalatnál.

Közhelyszerű kimondani, de valóságos biotech forradalom zajlik a világban, az elmúlt években már a tech cégekkel lehet összevetni a biotechnológiai vállalatok népszerűségét, ha a tőzsdei jelenlétüket figyeljük. Mi állhat ennek a hátterében? Hadd említsem elsőként a molekuláris biológia és diagnosztika fejlődését. Korábban a gyógyszercégek kémiai fejlesztés útján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés