Előfizetői tartalom

Nem csak a GE-t és a Toshibát, de a Johnson & Johnsont is feldarabolják

Portfolio
Lassan folyamatosan frissülő, percről-percre cikkben írhatnánk azokról a cégekről, amelyeket éppen feldarabolnak. A hét elején jelentették be, hogy három részre osztják fel a General Electricet, aztán ma a Toshiba jelentette be, hogy szintén három vállalatra bomlik, most pedig a Johnson & Johnsontól jött a hír, hogy két vállalatra választja szét a fogyasztói egészségügyi részlegét, amely a sebtapaszokat és a babahintőport értékesíti, a gyógyszer- és orvostechnikai eszközökkel foglalkozó üzletágától. Ez lenne a vállalat 135 éves történetének legnagyobb átalakítása, írja a Reuters.

A Johnson & Johnson közölte, hogy a fogyasztói egészségügyi üzletágát egy új, tőzsdén jegyzett vállalatba fogja szétválasztani, és ezzel megismétli a riválisok, a GlaxoSmithKline és a Pfizer lépését, amelyek jövőre tervezik közös fogyasztói egészségügyi üzletáguk kiválását. A német Merck KGaA 2018-ban adta el a Procter & Gamble-nek a fogyasztói egészségügyi egységét....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés