Előfizetői tartalom

Tovább szigorít a jegybank, remekel az OTP

Portfolio
Európában a tegnap közzétett inflációs adatokat emésztik ma a befektetők: az eurózóna inflációja októberben 4,1 százalékos volt éves szinten, ami több mint kétszerese az Európai Központi Bank által kitűzött célnak. Az ázsiai tőzsdék ma rosszul teljesítettek, bizonytalan hangulatú kereskedést láthatunk ma Európában, kiemelkedik azonban a sorból a magyar tőzsde. A hazai blue chipek közül az OTP teljesít a legjobban, miután további 40 bázisponttal 2,5 százalékra emelte az irányadó kamatot az MNB – derült ki az egyhetes betéti tender meghirdetéséből. Ezzel a keddi 30 bázispontos emelés helyett a valódi szigorítás 70 bázispont. Egyelőre nem alakult ki határozott irány az amerikai tőzsdéken érkezett a tengerentúlon egy fontos makrohír: az első alkalommal benyújtott munkanélküliségi kérelmek alig nőttek az elmúlt héten.

2021. november 18. 23:35 Megosztás Vegyesen zártak az amerikai részvényindexek Az egész csütörtöki kereskedésben mérsékelt mozgásokat lehetett látni a tengerentúlon és közben a zárás is vegyes lett. A Dow Jones mutatója ugyanis 0,17%-ot veszített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés