Előfizetői tartalom

Ismét a járványhelyezet került a fókuszba, lefordulás a tőzsdéken - a tech papírok jól bírták a nyomást

Portfolio
Alaposan elromlott a hangulat péntek délutánra az európai tőzsdéken, miután a kontinens több országában újabb intézkedéseket jelentenek be a romló járványhelyzet miatt. Ausztriában például ma jelentették be a kötelező oltást, és jövő hétfőtől országos lezárás lép életbe. Ausztria bejelentésével szinte egy időben Németország legfőbb egészségügyi tisztviselője azt mondta, hogy Európa legnagyobb gazdaságának is keményebb szigorra lehet szüksége. Angela Merkel kancellár kormánya csütörtökön fokozta a németekre nehezedő nyomást, hogy beoltassák magukat, és bejelentette, hogy számos szabadidős tevékenységet korlátozni kíván a be nem oltottak számára. Ezek után a relatív pozitív hangulatban indult európai kereskedés gyors fordulatot vett és sorra kezdtek el lefordulni a vezető indexek, főleg az osztrák piac teljesített gyengén. A kedvezőtlen nemzetközi hangulattal együtt az amerikai tőzsdék is lefordulak pénteken, egyedül a Nasdaq tartja magát.

2021. november 19. 21:45 Megosztás Vegyes nap Amerikában Az S&P 500 és a Dow Jones kosárban lévő részvények összességében estek, a tech papírok viszont emelkedtek. Az ipari vállalatok Dow indexe a kereskedésben végig a tegnapi záróára alatt mozgott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés