Előfizetői tartalom

Horvátország nem tudja kicsavarni az INA-t a Mol kezéből – Nincs vége a Hernádi-Sanader ügynek

Magyarországon továbbra is biztonságban van, külföldre azonban nem igazán utazhat Hernádi Zsolt, a Mol vezére, ugyanakkor úgy tűnik, hogy a Mol irányítási joga egyelőre nincs veszélyben az INA felett – így összegezhető a horvát Legfelsőbb Bíróság közelmúltbeli döntésének hatása a Molra és Hernádi Zsoltra nézve. Cikkünkben bemutatjuk a szövevényes Mol-INA-ügyet, illetve a Hernádi-Sanader-pert. A helyzet nem egyszerű: a nemzetközi választottbíróság korábban egyhangúlag elkaszálta a horvátok beadványát, és nem látta bizonyítottnak a korrupciót, a horvátoknál viszont már a Legfelsőbb Bíróság is kimondta, hogy börtön jár a kenőpénz miatt. A Mol most a horvát Alkotmánybírósághoz fordul, ahol jó esélyei vannak. De bármi is lesz a történet vége, a magyar olajcég csakis piaci áron hajlandó megválni az INA-tól.

A horvát Legfelsőbb Bíróság októberi ítélete megtörte azt a hosszú csendet, ami a Mol-INA, illetve Hernádi Zsolt és Ivo Sanader ügyében honolt az elmúlt időszakban. A Legfelsőbb Bíróság helyben hagyta a Zágrábi Megyei Bíróság 2019. decemberi, elsőfokú elmarasztaló ítéletét, miszerint Ivo Sanadernek hat, Hernádi Zsoltnak pedig kétéves börtönbüntetést kell letöltenie...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés