Előfizetői tartalom

Már nem kell sokat várni: új fegyvert kaphatunk a kezünkbe a koronavírus ellen

Portfolio
Csaknem két év eltelt a koronavírus-járvány kitörése óta és még mindig pusztít a vírus a világban, most épp Európában állítva hatalmas kihívást elé az egészségügyi rendszert, ráadásul megjelent egy új szupervariáns, ami aggodalommal tölti el a szakértőket. De eljöhet hamarosan az az idő, amikor már nem csak az oltásokkal, hanem gyógyszerekkel is felvehetjük a harcot a Covid-19 betegség ellen. A közelmúltban ugyanis jó hírek érkeztek, a kedvező klinikai vizsgálati adatok után két amerikai gyógyszergyártó óriás is benyújtotta az engedélykérelmet a felügyeletnek a koronavírus-gyógyszerére.

Hamarosan újabb fegyverrel bővülhet a tár a koronavírus elleni harcban, ősszel ugyanis két nagy amerikai gyógyszergyártó is ígéretes eredményeket közölt a kísérleti koronavírus-gyógyszeréről. Nem vesztegetik az időt, már be is nyújtották az engedélykérelmeket az amerikai gyógyszerfelügyelethez (FDA), ahol már folyik az adatok kiértékelése. Elsőként az amerikai Merck...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái