Előfizetői tartalom

Tesla: van-e érték a csillagászati ár mögött?

Gajdics Attila, Accorde Alapkezelő
A Tesla mindig híres volt arról, hogy mennyire megosztja a tőzsdei elemzőket - bár ezidáig nagyon úgy tűnik, hogy az optimistáknak volt igaza. Annyi biztos, hogy nagyon durva forgatókönyv van árazva a részvénybe, miután sokan a mobiltelefonok átalakulásához hasonlítják az autóiparban az elektromos járművek felé való eltolódást. A Tesla mostani árazása pedig az feltételezi, hogy a cég lesz a közlekedési-szállítási piacon az a szereplő, mint a mobilpiacon az Apple. Persze ez a meccs még egyáltalán nem lejátszott.

A vállalatok értéke bizonytalan A vállalatok értékének nincs semmilyen objektív mércéje. A szépség a szemlélő szemében, az érték az értékelő szemében lakozik - tartja a szakmabeli mondás. A fenti állítást és gondolatot a pénzügyi matematika nyelvén tovább szőve azt mondhatjuk, hogy kivétel nélkül minden vállalat értékét az határozza meg, hogy a befektetők becslése...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái